Un avocat american de origine română, nominalizat pentru postul de ambasador SUA la Bucureşti

25 iul. 2018
Vizualizari: 951

Presa scrie astăzi despre viitorul ambasador SUA în România.

Președintele american Donald Trump l-a nominalizat pe avocatul Adrian Zuckerman – care la 10 ani a emigrat din România în SUA, vorbitor fluent de limba română –, pentru postul de ambasador al Statelor Unite la București. Adrian Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 și este partener în cadrul firmei internaționale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

„Anterior, Zuckerman a fost copreședinte pentru proprietăți imobiliare și servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost președinte pentru proprietăți imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. […] De asemenea, el a deținut și funcția de judecător în cadrul Real Estate Board – New York. […] El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obținută la New York Law School (1983)”, scrie News.ro.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, anunțase încă din data de 11 iunie a.c. că ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, va fi înlocuit de o persoană care cunoaște limba română, fără să dezvăluie, însă, identitatea acesteia.

„Conform procedurii americane, avocatul Adrian Zuckerman ar urma să fie audiat în Comisia pentru Relații Externe a Senatului SUA, iar dacă nominalizarea sa este aprobată, va fi supusă votului plenului Senatului”, mai notează News.ro.

Procurorul Felix Bănilă a fost instalat ieri în funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în prezența procurorului general, Augustin Lazăr.

Președintele Klaus Iohannis semnase luni decretul pentru numirea în funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a procurorului Oliver-Felix Bănilă, pentru o perioadă de trei ani, după ce mandatul fostului șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, expirat în data de 19 mai, fusese prelungit cu încă 6 luni.

Potrivit Cotidianul, procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, a arătat că „prioritatea sa este evaluarea întregii activități a DIICOT”.

„Felix Bănilă, în vârstă de 46 de ani, a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 2010-2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău. În 2016, Bănilă a candidat pentru un post în CSM, fără succes”, mai arată Cotidianul.

News.ro scrie azi și despre dosarul deschis de Parchetul General în legătură cu veridicitatea unei semnături de pe protocolul ÎCCJ-SRI-PÎCCJ.

„Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a declarat marți că nu a fost chemată la Parchetul General în dosarul ce privește semnătura fostului șef al instituției pe protocolul dintre ÎCCJ-SRI-PÎCCJ, dar a aflat din presă că ar fi început urmărirea penală in rem. Șefa instanței supreme a precizat că își dorește să se clarifice situația semnăturii pentru că «se pune problema efectelor protocolului»”, scrie News.ro.

„Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a sesizat Parchetul General pentru a verifica situația semnăturii din partea instanței supreme pe protocolul ÎCCJ-SRI-PÎCCJ, în condițiile în care fostul președinte al instituției, Nicolae Popa, a afirmat că nu a participat niciodată la vreo discuție privind încheierea unui astfel de protocol, că nu știe nimic despre acest document și că nu l-a semnat”, mai arată News.ro.

Ieri, pe ordinea de zi a ședinței CSM, s-au aflat și două cereri de pensionare.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis marți cererea de eliberare din funcție prin pensionare depusă de Cameluș Păduraru, procuror-șef al Secției judiciare penale din DNA. Potrivit deciziei CSM, Cameluș Păduraru va ieși la pensie începând cu data de 17 septembrie. Cameluș Păduraru este cel care coordona activitatea procurorilor DNA care pledau în instanțe”, notează Agerpres

„Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, marți, cererea de pensionare a magistratului Valeriu Mihai Terceanu de la Tribunalul București, care judecă și dosarul Colectiv. În aceste condiții, cel mai probabil, procesul în cazul Colectiv va fi reluat de la zero. Președintele Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, spune că nu poate avea încredere într-o justiție în care un caz, cum este dosarul Colectiv, trenează de aproape trei ani, iar «dreptatea» oferită de judecători, până în acest moment, este una în care răniții și părinții celor decedați «sunt tratați ca niște infractori», purtați și umiliți prin sălile de tribunale pentru a vedea incompetența și corupția din justiția românească. Eugen Iancu se întreabă «câți judecători, proaspăt viitori pensionari înainte de termen, dar momiți de o pensie mare, se pot privi în oglindă fără a fi apăsați de amintirea unor cazuri trucate», spunând că, «cu siguranță, un anume judecător nu o poate face»”, mai scrie News.ro.

În finalul Revistei, scriem despre o donație de care va beneficia Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

„Un important institut din Berlin va dona suma de 4,2 milioane de euro Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în urma unei înțelegeri dintre șefii celor două entități. Ceremonia de semnare a unui acord dintre Institutul Hasso Plattner și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin care instituția germană donează suma de 4,2 milioane de euro către universitatea românească, a fost găzduită de Ambasada României la Berlin pe 19 iulie. Administrația ULBS a anunțat că donația este destinată construirii de laboratoare și derulării proiectelor de cercetare, precum și burselor studenților români ai Institutului Hasso Plattner. Proiectul a fost negociat în ultimii 2 ani de către profesorul Christoph Meinel, director al Institutului Hasso Plattner, și profesorul Ioan Bondrea, rectorul ULBS, în urma unei inițiative și prin mijlocirea Ambasadei României la Berlin și a ambasadorului Emil Hurezeanu”, relatează Adevărul.

Seară frumoasă!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Un avocat american de origine română, nominalizat pentru postul de ambasador SUA la București was last modified: iulie 25th, 2018 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: