Ultima zi de toamna

30 nov. 2010
3.044 views
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Funinginea vechii centrale era purtată de vânt prin curtea liceului în valuri și, uneori, vârtejuri. Făcea parte din viața noastră profesională, o acceptam și era deja omniprezentă pe asfaltul din curte începând cu 15 octombrie, când pornea căldura, până în primăvară… E ziua Sfântului Andrei și unii colegi au usturoi în buzunare (alungă duhurile rele!?). Suntem în 1994 și este 30 noiembrie.

Suntem într-o vineri. E o zi care-mi va schimba destinul.

Făcusem, încă din clasa a noua, câteva încercări nereușite de apropiere. Suntem într-a unsprezecea, acum. În această zi însă norocul îmi surâde și se pare că voi avea succes. După ce caietul ei, de biologie (scria frumos și stătea și în prima bancă) mă salvase de asaltul profei de bio, relația se apropiase în mod vizibil.

După ultima încercare, veche de aproape 2 ani (clasa a noua), am redus ofensiva, însă fără a da senzația de abandon. Eram acolo și țineam la ea. O știau toți. Eram colegi de clasă. Colegul meu de bancă, Grig, mă întreba uneori ce părere aș avea dacă aș fi împreună cu ea. Îi spuneam că nu cred, deși speram în sinea mea să se întâmple; de fapt îmi doream asta.

Poartă un pulover mov frumos lucrat de mama ei. Și blugi. O combinație reușită. Stăm pe caloriferul din fața clasei și vorbim nimicuri. Printre acestea se leagă însă ceva… Inima îmi bate cu putere. Să fie oare adevărat? Mi se pare mie sau chiar se întâmplă? Chimia funcționează doar la mine sau și la ea?

Mergem în curte împreună cu câțiva colegi și stăm pe banca din colțul terenului de fotbal. În continuare vorbim despre nimicuri, dar se pare că se înfiripă ceva. Ca să nu ratez momentul îi fac o invitație la o plimbare după-amiază. Acceptă. Frigul ne gonește în clasă. Mai avem două ore, dar sunt fericit. Ne vedem la 17.00.

Dormeam de obicei după-amiază, dar azi nu reușesc. E momentul meu cel mare și se întâmplă chiar azi. Visez?

Încep să mă pregătesc de la 15.30. Încerc să mă îmbrac frumos – nu știu dacă-mi iese… Îi cumpăr un trandafir roșu și o aștept. Vine și plecăm pe bulevard. La magazinul Fabra ne întâlnim cu mama ei. Mi-a plăcut – frumoasă femeie! Îi dăm ei trandafirul și mergem mai departe!

La 19.00 am meditație la istorie; încercăm să ne încadram. În fața librăriei Eugen Ionescu, depășim câteva obstacole ale constructorului care încearcă de 4 ani să termine blocul început înainte de Revoluție. O ajut ținând-o de mână. Mă simt important.

Ajungem. Îi stă bine în geaca roșie – o prinde! Fac o încercare să o sărut, dar se ferește elegant. O pup pe obraz și-i mulțumesc. Mă simt atât de important… mă simt cel mai iubit dintre pământeni.

În amintirea acelei zile, pe băiețelul nostru îl cheamă Andrei!

Nicolae Cîrstea


Nicolae Cîrstea este, alături de Laura Cîrstea, fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC – PRO UNIVERSITARIA – EDITURA NEVERLAND, acum și al ujmag.ro.

A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din București, în anul 2001.

Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost agent de distribuție al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.

În prezent este director general al acestor companii.

Ultima zi de toamna was last modified: septembrie 4th, 2020 by Nicolae Cîrstea

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: