Ultima cerere a marilor sindicate europene: săptămâna de lucru de patru zile

18 nov. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 253

După Slobozia și Alba Iulia, municipiul Satu Mare ar urma să intre în carantină, începând de joi, timp de două săptămâni.

„Propunerea în acest sens a fost transmisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență comandantului acțiunii – șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, pentru a emite ordinul de carantinare. În județ, incidența cazurilor în ultimele 14 zile este de 4,48 la mia de locuitori, iar în municipiul Satu Mare este de 7,4 la mia de locuitori, «ceea ce arată că se intră într-un scenariu de creștere exponențială». (…) Conform Prefecturii, luni a fost transmisă către Institutul Național de Sănătate Publică documentația realizată de Direcția de Sănătate Publică Satu Mare cu privire la situația epidemiologică la zi și propunerea de carantinare a municipiului Satu Mare, având în vedere atingerea tuturor parametrilor minimali care impun această măsură”, relatează News.ro.

Testarea în masă a populației, despre care se tot discută în mass-media, este deocamdată amânată.

„Premierul Ludovic Orban a declarat marți că nu a fost luată o decizie în ceea ce privește organizarea unei testări în masă în România, dar a menționat totodată că în urma discuțiilor cu specialiștii «nu s-au degajat suficiente argumente» pentru a declanșa un astfel de proces”, relatează Agerpres.

„România are o populație mare. Încă nu am luat o decizie în acest sens (privind testarea în masă, n.r.). Ce pot să vă spun este că deja am adoptat un act normativ în care am decis achiziționarea a 3 milioane de teste rapide, la rezerva pe care o constituim. Utilizarea acestor 3 milioane de teste rapide va fi decisă de specialiștii din domeniul sănătății publice de la Institutul Național de Sănătate Publică din Ministerul Sănătății”, a declarat Ludovic Orban, mai scrie Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o conferință e presă, cine va fi coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel național.

Inteligența artificială în materie penală

„În ședința de astăzi, a fost numit și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național, în persoana domnului Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central. Așa cum am mai menționat, vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente”, a arătat Președintele Iohannis, scrie Adevărul.

„La nivel european, avem motive de optimism și se fac progrese evidente privind apariția noilor vaccinuri. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona corespunzător această campanie și de aceea am convocat la Palatul Cotroceni o nouă întâlnire de lucru pe acest subiect. Vreau să vă transmit că, după elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii”, a mai arătat Președintele Iohannis, scrie Adevărul.

Un studiu al Institutului Național al Cancerului (INT) al orașului italian Milano arată că COVID-19 circula în Italia încă din septembrie 2019.

„Organizația Mondială a Sănătății a declarat că noul coronavirus și COVID-19, boala respiratorie pe care o provoacă, erau necunoscute înainte ca focarul să fie raportat pentru prima dată în Wuhan, în centrul Chinei, în decembrie. Dar descoperirile cercetătorilor italieni, publicate de revista științifică INTori Tumori Journal, arată că 11,6% din 959 de voluntari sănătoși înscriși într-un studiu de depistare a cancerului pulmonar între septembrie 2019 și martie 2020, au dezvoltat anticorpi coronavirus cu mult înainte de februarie. Un alt test specific anticorpi SARS-CoV-2 a fost efectuat de Universitatea din Siena pentru aceeași cercetare intitulată «Detecția neașteptată a anticorpilor SARS-CoV-2 în perioada pre-pandemică în Italia». Acesta a arătat că patru cazuri care datează din prima săptămână a lunii octombrie au fost, de asemenea, pozitive pentru anticorpii care neutralizează virusul, ceea ce înseamnă că s-au infectat în septembrie, a declarat, pentru Reuters, Giovanni Apolone, un coautor al studiului. Aceasta este principala constatare: persoanele fără simptome nu numai că au fost pozitive după testele serologice, dar au avut și anticorpi capabili să omoare virusul, a spus Apolone. Cercetătorii italieni au declarat pentru Reuters în martie că au raportat un număr mai mare decât de obicei de cazuri de pneumonie severă și gripă în Lombardia în ultimul trimestru al anului 2019, în semn că noul coronavirus ar fi putut circula mai devreme decât se credea anterior”, relatează Știrile Transilvaniei.

Reprezentanții marilor confederații sindicale, alături de politicienii de stânga din cele mai importante state europene solicită implementarea săptămânii de lucru de patru zile.

„Marea Britanie, Germania, Spania și alte țări ar trebui să adopte o săptămână de lucru de patru zile pentru a-și ajuta economiile să-și revină de pe urma pandemiei de coronavirus, potrivit unui grup de politicieni de stânga și reprezentanți ai sindicatelor din întreaga Europă. O săptămână de lucru de patru zile ar ajuta în lupta cu criza economică generată de pandemie, potrivit unei scrisori trimise lui Boris Johnson, cancelarului german Angela Merkel, premierului spaniol Pedro Sanchez și altor lideri. Scrisoarea evidențiază «oportunitatea» regândirii modelelor de lucru, cât și a reducerii consumului de energie, un avantaj în eforturile de combatere a crizei climatice”, notează Știrile Transilvaniei.

Seară frumoasă!

Ultima cerere a marilor sindicate europene: săptămâna de lucru de patru zile was last modified: noiembrie 18th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter