Ucrainenii ar putea rămâne fără pensii şi salarii

24 oct. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 165

Ucrainenii ar putea rămâne fără salarii și pensii, dacă Uniunea Europeană încetează să finanțeze Ucraina, declară premierul Ucrainei, Denis Șmigal, referindu-se la cele 9 miliarde de euro promise de liderii UE.

„Avem nevoie de acest ajutor pentru ca sistemul nostru financiar să supraviețuiască. Fie că va fi un împrumut sau un grant, asta este mai puțin important. Am epuizat deja toate oportunitățile de economisire. Astăzi, bugetul apărării reprezintă 60% din cheltuielile noastre de stat și folosim asistența financiară a partenerilor noștri, în mare măsură pentru nevoile sociale ale oamenilor: pensii și salarii, dar și pentru reconstrucție. Orice întârziere, în acest caz, poate avea consecințe grave”, a spus premierul Denis Șmigal, într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, scrie România TV.

Potrivit Premierului Șmigal, „în momentul de față pierderile cauzate de războiul cu Rusia au crescut deja la peste 700 de miliarde de dolari”, mai arată România TV.

„Trebuie să dezvoltăm un mecanism de confiscare a activelor rusești și apoi să investim veniturile în reconstruirea Ucrainei. Un astfel de mecanism va viza inițial Rusia, dar ulterior ar putea deveni piatra de temelie a viitorului sistem de securitate globală. În viitor, fiecare dictator trebuie să știe că el este responsabil pentru agresiune și să simtă asta pe banii lui, pe propriul buzunar”, a mai spus Șmigal, notează România TV.

În timp ce propaganda rusă amenință, la TV, România și Polonia, NATO ia măsura întăririi flancului estic. În acest sens, Spania va trimite în lunile următoare avioane de luptă în Bulgaria și România, iar Franța trimite, în țara noastră, blindate și tancuri.

„În Bulgaria, Spania va trimite șase avioane Eurofighter Typhoon, în luna noiembrie 2022. În paralel, în decembrie 2022, Spania va trimite în România avioane F-18. Ministerul Apărării de la Madrid a anunțat că în România va fi trimis un detașament format din 130 de militari din Forțele Aeriene, cu opt avioane F-18M. Detașamentul Forțelor Aeriene din Spania se va afla în România în perioada decembrie 2022 – martie 2023. Avioane F-18 sunt cele care asigură și protecția spațiului aerian al Spaniei”, relatează România liberă.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„În plus, Spania are deja în România un detașament de supraveghere a spațiului aerian, format din 38 de militari. Detașamentul are baza la Schitu. Aici, spaniolii au instalat un radar de supraveghere aeriană cu rază lungă. El a intrat în funcțiune la 17 octombrie 2022 și va rămâne activ până la sfârșitul lunii martie 2023. Misiunea acestui radar ar putea fi prelungită în România până la sfârșitul lunii iunie 2023”, mai scrie România liberă.

În România vin și transportoare blindate și tancuri din Franța.

„Primul convoi cu tehnică militară franceză constând în transportoare blindate, în vederea completării mijloacelor tehnice ale Grupului de luptă al NATO (Battle Group Forward Presence – BGFP) dislocat în Cincu, va intra duminică, 23 octombrie, în România, în jurul orei 21.00, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, județul Arad”, a anunțat, duminică dimineață, MApN, scrie România liberă.

„Tot potrivit părții române, un al doilea convoi militar francez, constituit dintr-o companie de tancuri Leclerc, va ajunge în România în luna noiembrie 2022. În final, în România vor fi circa 20 de transportoare (VBCI) și circa zece tancuri Leclerc”, mai scrie România liberă.

De sâmbătă, ALDE are o nouă conducere.

„Delegații la Congresul ordinar al partidului ALDE și-au ales sâmbătă o nouă conducere formată din copreședinții Varujan Vosganian, Mohammad Murad și Mircea Minea. Dintre cei 957 de delegați prezenți, 942 de voturi au fost «pentru» și 15 au fost nule. Vosganian a subliniat că obiectivul ALDE este «să redevină un partid care să conteze și să revină în Parlament»”, relatează Cotidianul.

Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost reținut de procurorii DNA Timișoara.

„Potrivit unui comunicat transmis duminică de DNA, el este cercetat pentru luare de mită, trafic de influență în formă continuată (șapte acte materiale) și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (cinci acte materiale)”, relatează Agerpres.

„Mii de persoane, între care numeroase cadre didactice și studenți, au manifestat duminică la Budapesta pentru a protesta împotriva politicii guvernului condus de premierul Viktor Orban și a cere creșteri salariale în fața unei inflații galopante”, relatează Reuters, scrie Agerpres.

„«Fără profesori nu există viitor!», «Orban, pleacă!», se putea auzi printre numeroase sloganuri, în timp ce profesorii, ale căror retribuții sunt mici, se consideră abandonați de executiv în fața unei inflații feroce care a atins 20% în septembrie. Premierul naționalist Viktor Orban s-a angajat duminică «să păstreze stabilitatea economică» a țării, în timp ce Uniunea Europeană se scufundă, potrivit lui, «într-o criză financiară și economică»”, mai notează Agerpres.

„Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a propus un referendum asupra unei schimbări constituționale, pentru a garanta dreptul de a purta văl în aparatul public, în școli și universități”, informează AFP, citată de Agerpres și Libertatea.

„Dacă ai curaj, vino, să supunem acest lucru la referendum. Să decidă poporul”, a cerut Erdogan într-o alocuțiune televizată, sâmbătă, 22 octombrie, scrie Libertatea.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Dezbaterea asupra vălului islamic s-a intensificat în Turcia, în perspectiva alegerilor prezidențiale și legislative care vor avea loc în 2023. În Turcia, stat majoritar musulman, dar laic prin Constituție, portul vălului a fost mult timp interzis pentru personalul din funcții publice, în școli și universități, precum și în anumite locuri, inclusiv în parlament și sediile armatei. Restricțiile au fost ridicate în 2013 de guvernul lui Erdogan”, mai scrie Libertatea.

Presa mai scrie azi că liderul chinez Xi Jinping a fost reales Președinte.

„Xi Jinping a primit un al treilea mandat de cinci ani din partea Comitetului Central al Partidului Comunist din China, punând capăt regulii conform căruia președinții ar trebui să aibă doar două mandate. Această numire deschide calea pentru realegerea lui ca președinte al Republicii Populare Chineze la sesiunea Congresului Național al Poporului din 2023”, relatează Libertatea.

Președintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat duminică, 23 octombrie, pe Xi Jinping, care a fost reales în funcția de secretar general al Partidului Comunist din China.

„Rezultatele celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez v-au confirmat pe deplin înalta autoritate politică și unitatea partidului pe care îl conduceți”, i-a transmis Putin liderului de la Beijing, potrivit unei declarații publicate pe site-ul Kremlinului, scrie Libertatea.

„Ar fi o plăcere să continuăm dialogul nostru constructiv și munca strânsă împreună pentru a dezvolta relațiile de parteneriat cuprinzător și alianță strategică între cele două state ale noastre”, a mai precizat Președintele rus, mai arată Libertatea.

Seară liniștită!

 

Ucrainenii ar putea rămâne fără pensii și salarii was last modified: octombrie 24th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: