Ucraina și Republica Moldova, mai aproape de intrarea în UE

24 iun. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 111

Joi seară, liderii UE au luat, în unanimitate, o decizie istorică: Ucraina și Republica Moldova au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE.

Președinții Volodimir Zelenski și Maia Sandu salută această decizie. „Acesta este un moment unic și istoric în relațiile dintre Ucraina și UE”, a arătat Președintele Zelenski, într-o postare pe Twitter, spunând că, în opinia sa, „viitorul Ucrainei se află în UE”, scrie Digi 24.

Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor”, a scris, la rândul său, pe Facebook, Maia Sandu, mai notează Digi 24.

Și Președintele Klaus Iohannisa salutat această decizie a CE.

„O realizare istorică astăzi, când Consiliul European a acordat statutul de candidat pentru Ucraina și Republica Moldova. Am ajuns la această decizie excepțională în urma unui sprijin puternic și a unor demersuri intense din partea României. Am acordat, de asemenea, perspectiva europeană Georgiei, făcând pași importanți înainte”, a scris, pe Twitter, Președintele Klaus Iohannis, mai notează Digi 24.

„Președintele Consiliului UE, Charles Michel, a scris, la rândul său, pe Twitter despre decizia luată de liderii UE, calificând-o drept «moment istoric» și felicitându-i pe șefii celor două state, Volodimir Zelenski și Maia Sandu”, mai scrie Digi 24.

Campanie Craciun UJmag 2020

Carburanții se ieftinesc cu 50 de bani la litru, a anunțat premierul Ciucă.

„Guvernul a decis să compenseze cu 50 de bani din prețul litrului de combustibil la pompă, timp de trei luni, a anunțat premierul Ciucă, joi, într-o declarație de presă. Măsura este valabilă pentru toți consumatorii. (…)Compensarea de 50 de bani pe litru, care se va aplica în perioada iulie-septembrie, va fi trecută distinct pe bonul fiscal, drept discount, pentru ca procesul să fie ușor de urmărit. (…)Premierul a mai spus că valoarea pachetului de compensare pentru această perioadă va fi de două miliarde de lei, iar jumătate din această sumă urmează să fie asigurată din bugetul de stat”, scrie Libertatea.

Fostul ministru de Justiție, Tudorel Toader, a fost înlocuit din Comisia de la Veneția de autoritățile române.

„Guvernul condus de Nicolae Ciucă a schimbat reprezenții României în Comisia de la Veneția. Tudorel Toader a fost înlocuit cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu. Acesta va fi membru cu puteri depline, în timp ce Radu Iulian Sebastian Rădulețu va fi supleant”, anunță Europa Liberă, citat de Adevărul.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat joi că se retrage din funcție și se autosuspendă din Partidul Social Democrat și că va cere deputaților vot pentru ridicarea imunității parlamentare.

„Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă. În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune; mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale; de asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat! Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!”, a scris Chesnoiu pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

Conform unui comunicat transmis joi de către Agerpres, „Direcția Națională Anticorupție cere Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru efectuarea urmăririi penale față de un deputat din Parlamentul României, la data faptelor și în prezent având funcția de ministru, pentru abuz în serviciu”.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că ar fi vorba despre ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Serviciile secrete ucrainiene spun că Belarusul este pe cale să intre în război cu Ucraina, notează Capital.

„Aceste servicii secrete mai spun că un număr mare de oameni înarmați au intrat în acest oraș și au mers la rafinăria locală de unde au scos tot combustibilul. Presa ucraineană scrie că este posibil ca aceste măsuri să fie cauzate de temerea Belarusului de a rămâne fără combustibil în cazul în care rafinăria ar fi bombardată. De asemenea, presa mai scrie că evacuarea oamenilor din acest oraș a început după data de 20 iunie. (…) Amintim că în cursul zilei de miercuri, presa ucraineană a relatat că Forțele Armate din Belarus construiesc fortificații de-a lungul granițelor cu Ucraina și cu țările care sunt membre ale blocului comunitar. (…) Conducerea militară a Belarusului intenționează să înființeze Comandamentul Operațional Sudic, care va fi responsabil pentru „direcția ucraineană”. În viitorul apropiat, participarea forțelor din Belarus la agresiunea rusă împotriva Ucrainei este puțin probabilă, dar nu poate fi exclusă complet. Acest lucru a fost anunțat într-un interviu acordat Ukrinform de Oleksandr Pavliuk, comandantul Grupului de Apărare de la Kiev”, notează Capital.

Seară liniștită!

Ucraina și Republica Moldova, mai aproape de intrarea în UE was last modified: iunie 24th, 2022 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: