UBB. Susținerea cercetării în România

23 mai 2023
Vizualizari: 47

Prorectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru cercetare științifică a semnat în 23 mai 2023, la sediul Guvernului României, în prezența Premierului, a miniștrilor cercetării și educației, precum și a altor oficialități, contractele de finanțare pentru derularea în UBB a 12 proiecte câștigate prin competiție de cercetători de top din străinătate, cu un buget total de aproape 17 milioane de euro.

Programul (PNRR – I8) s-a adresat cercetătorilor din străinătate, inclusiv cercetătorilor români din diaspora, pentru începerea sau revenirea la o carieră de cercetare în România.

Așteptarea este ca în jurul acestor vârfuri să se dezvolte apoi grupuri de cercetare de excelență în domenii științifice strategice, demersul contribuind astfel la obiectivele prevăzute în Strategia Națională de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă.

UBB reprezintă cea mai mare comunitate academică din țară (cu aproximativ 55.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților.

Sursa informației

Vezi și UBB. Evaluarea stării de bine la nivel emoțional a studenților

 

UBB. Susținerea cercetării în România was last modified: mai 23rd, 2023 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.