UBB. Reacția Consorțiului Universitaria în legătură cu Proiectul de Lege privind continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare

10 iun. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 87

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a publicat, pe pagina sa oficială (www.ubbcluj.ro), poziția adoptată de membrii Consorțiului Universitaria în legătură cu Proiectul de Lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare, aprobat de Guvern, în ședința din 9 iunie 2021.

Astfel, Consorțiul Universitaria, alcătuit din Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara, și-a exprimat vehement dezaprobarea în privința noilor măsuri prevăzute de Proiectul de Lege. În acest sens, a fost subliniat faptul că „Autonomia universitară este garantată prin Constituția României, iar acest drept este de necontestat și nenegociabil” și, în același timp, s-a statuat că „Nimeni nu are dreptul legal să intervină și să știrbească, prin modificarea legislației, autoritatea și autonomia universitară”.

Aceste afirmații vin în urma dispozițiilor cuprinse în Proiectul de Lege, potrivit cărora, unicul criteriu și argument pentru ca persoanele să își continue activitatea, implicit să păstreze funcția pe care o ocupă în cadrul universităților, este completarea unei simple cereri de continuare a activității la împlinirea vârstei legale de pensionare. Astfel, membrii Consorțiului Universitaria consideră că această atitudine a decidenților este îngrijorătoare și contraproductivă, constituind, totodată, o imixtiune în asigurarea unui mediu propice stimulării calității și competitivității în mediul academic.

Potrivit comunicatului, cele 5 instituții consideră că „Universitățile trebuie să își definească autonom politicile de personal didactic și de cercetare pe baza unor standarde de calitate și criterii nediscriminatorii, aprobate de către Senatul universitar. Continuarea activității după împlinirea vârstei legale de pensionare se poate realiza numai în aceste condiții”.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și UBB. Locurile bugetate pentru licență și master − admitere 2021

UBB. Reacția Consorțiului Universitaria în legătură cu Proiectul de Lege privind continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare was last modified: iunie 10th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter