UBB ocupă prima poziție în țară în clasamentul Round University Ranking (RUR)

28 apr. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 170

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă prima poziție în țară și este pe locul 595 la nivel internațional în rankingul Round University Ranking (RUR), acreditat de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence și inclus în Metarankingul Universitar.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, apreciază că această nouă poziționare reconfirmă performanțele UBB și pozițiile ocupate în clasamentele academice naționale și internaționale, declarând: 

„Mă bucur să văd performanța foarte bună a universității noastre și în acest ranking, mai ales că analiza academică este una complexă (educație/cercetare/relații internaționale), este dublată de indicatori administrativ-financiari riguroși (sustenabilitate financiară), iar rezultatul științific se bazează pe sistemul performant Web of Science (prin Clarivate Analytics). Dincolo de rolul principal de diagnoză academică pe care îl au aceste rankinguri, pentru a susține apoi politici academice bazate pe dovezi, reamintesc în acest context elevilor că UBB, alături de alte universități de prestigiu din țară, poate fi o alternativă excelentă, prin raporturi calitate/costuri, la universitățile din străinătate, ei putându-se forma aici ca buni specialiști și buni cetățeni, într-un context caracterizat în aceste universități și de mobilități și colaborări internaționale numeroase”.

Astfel, RUR include 1150 universități din 85 de țări ale lumii și utilizează 20 de indicatori academici distribuiți în patru categorii: (1) educație (predare); (2) cercetare științifică; (3) diversitate internațională și (4) sustenabilitate financiară.

Sursa informației

🔔Vezi și UBB ocupă din nou prima poziție între universitățile românești incluse în clasamentul academic CWUR

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni
UBB ocupă prima poziție în țară în clasamentul Round University Ranking (RUR) was last modified: aprilie 28th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter