UBB își extinde prezența academică în Cluj Innovation Park printr-o rețea de huburi academice STAR-UBB

12 ian. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 19

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) se extinde în Cluj Innovation Park cu șase Centre de cercetare-dezvoltare-inovare și un Institut, printr-o investiție de peste 1.000.000 de euro.

Dat fiind faptul că, în anul 2020, s-au înființat, la nivel de universitate, șase Școli Academice/de Știință (Școala de științe ale naturii și ale vieții, Școala de inginerie/tehnologie, Școala de sănătate, Școala de științe sociale, Școala de științe umaniste și arte și Școala de teologie), UBB este universitatea din țară cu cel mai complex și divers profil academic.

Astfel, prin intermediul acestui nou proiect de dezvoltare strategică, fiecare Școală academică/de știință din UBB va avea un Centru asociat, cu rol de hub integrativ și platformă de cooperare între unitățile academice cuprinse în fiecare Școală:

– Centrul Virtual Labs, asociat Școlii Academice de Științele Naturii și ale Vieții;

– Centrul Virtual & Practical Engineering, asociat Școlii Academice de Inginerie și Tehnologie;

– Centrul eHealth/tHealth, asociat Școlii Academice de Sănătate;

– Centrul Big Data & Machine Learning, asociat Școlii Academice de Științe Sociale;

– Centrul Digital Arts & Humanities, asociat Școlii Academice de Științe Umaniste și Arte;

– Centrul Etics & Sacred Musics, asociat Școlii Academice de Teologie.

Toate aceste centre vor forma o rețea academică (STAR-UBB-Network), coordonată de Institutul STAR-UBB, care se extinde, astfel, în Cluj Innovation Park.

Totodată, trebuie menționat că o parte din finanțarea acestei noi dezvoltări este asigurată prin proiectul „Rețeaua academică de cercetare de excelență STAR UBB”, proiect de dezvoltare instituțională și de finanțare a excelenței din cadrul Planului național de Cercetare-Dezvoltare și Inovare 2015-2020.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

📱VEZI ȘI UBB. FUNDAȚIA EMIL G. RACOVIȚĂ PENTRU ȘTIINȚĂ ȘI EXPLORARE MEDII EXTREME ESTE ÎNFIINȚATĂ SUB EGIDA UNIVERSITĂȚII CLUJENE

UBB își extinde prezența academică în Cluj Innovation Park printr-o rețea de huburi academice STAR-UBB was last modified: ianuarie 12th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter