UBB. Evaluarea stării de bine la nivel emoțional a studenților

4 apr. 2023
Vizualizari: 350

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) realizează, în premieră în România, proiectul UBB STUDENT LIVING LAB ce își propune evaluarea stării de bine la nivel emoțional a studenților în viața reală din cadrul campusurilor.

Proiectul presupune folosirea aplicației dedicate StudentMood, care permite evaluarea distresului emoțional și a altor parametri psihologici și comportamentali în cadrul comunității de studenți. Se utilizează feedback-ul interactiv, procese de co-creație și implicare colectivă pentru a înțelege dinamica distresului emoțional de-a lungul semestrelor.

În prezent, principalul proiect desfășurat în cadrul UBB STUDENT LIVING LAB constă în monitorizarea continuă a sănătății mintale a studenților de anul I, prin folosirea metodei de eșantionare a experiențelor emoționale, a stilului de viață auto-raportat, a comportamentelor (ex. activitatea fizică) și măsurarea unor parametrii fiziologici (ex. variabilitatea ritmului cardiac) ale acestora.

În cadrul UBB STUDENT LIVING LAB, Laboratorul DATA (Digital Affective Technologies in Therapy and Assesment), în colaborare cu Clinica Universitară Babeș-Bolyai „PsyTech” desfășoară în mod constant proiecte de cercetare dedicate studenților, în cadrul cărora aceștia pot beneficia de intervenții inovative de suport în sănătate mintală și se pot implica în dezvoltarea, testarea și scalarea acestora.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și UBB. Premiile Universității pentru cei mai buni membri în anul academic 2022

 

UBB. Evaluarea stării de bine la nivel emoțional a studenților was last modified: aprilie 4th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: