UAIC. Preînscrierea online pentru admiterea 2021

8 apr. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 41

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a anunțat că oferă candidaților la admiterea 2021 posibilitatea de preînscriere online, începând cu data de 5 aprilie 2021, iar înscrierile pentru sesiunea din iulie a admiterii 2021 vor avea loc în perioada 12-17 iulie a.c. Oferta completă de studii pentru anul universitar 2021-2022, precum și condițiile de admitere pot fi consultate aici.

Astfel, tinerii care intenționează să susțină concursul de admitere la programele de studii de licență sau masterat organizate de UAIC au posibilitatea completării online a fișei de preînscriere și a dosarului de concurs, aici. De asemenea, aceștia pot formula opțiuni privind programele de studii la care ar dori să fie admiși și pot încărca documente doveditoare privind datele personale, studiile absolvite, rezultatele obținute etc.

Pentru anul 2021, oferta de admitere a UAIC cuprinde 200 de programe de studii, 78 pentru studii de licență și 122 pentru studii de master. La majoritatea facultăților, admiterea pentru studii de licență se va realiza exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Șase facultăți iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.

De asemenea, admiterea la studii de master se va face, în cazul majorității facultăților, pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul va avea o pondere de 40%. În cazul Facultății de Drept, media examenului de licență va avea o pondere de 50%, media anilor de studii 25% și tot 25% nota obținută în urma analizei dosarului, pe baza scrisorii de intenție și CV.

Laureații olimpiadelor școlare și a concursurilor naționale și internaționale au dreptul să fie admiși, pe locuri finanțate de la buget, fără susținerea concursului de admitere. Detalii sunt disponibile aici.

Totodată, UAIC pune la dispoziția elevilor de liceu, gratuit, și o serie de cursuri deschise de la toate cele 15 facultăți, care pot fi urmărite în direct, online, în perioada 7-28 aprilie 2021. Programul complet al cursurilor deschise pentru elevi poate fi accesat aici.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și UAIC, între primele 500 de universități ale lumii în domeniul „Humanities, Society”, conform clasamentului RankPro

UAIC. Preînscrierea online pentru admiterea 2021 was last modified: aprilie 8th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter