TVA. Vânzări la distanță

5 iul. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 299

Ordinul ministrului finanțelor nr. 741/2021 pentru modificarea și completarea unor ordine ale ministrului finanțelor (M. Of. nr. 650/21 iulie 2021)

Intrare în vigoare: 1 iulie 2021

Prin acest ordin se modifică următoarele:

I. OMFP nr. 101/2016 pentru aprobarea Normelor privind restituirea taxei pe valoarea adăugată cumpărătorilor, persoane fizice, care nu sunt stabiliți în Uniunea Europeană

1. Pe website-ul ANAF se publică lista magazinelor din rețeaua de vânzare cu amănuntul autorizate pentru vânzarea de bunuri pentru care se acordă dreptul de restituire a TVA către cumpărătorii nestabiliți în Uniunea Europeană, cât și pentru restituirea taxei pe valoarea adăugată aferente acestor vânzări.

II. OMFP nr. 105/2016 pentru aprobarea Normelor privind scutirea de la plata taxei pe valoarea adăugată și a accizelor pentru importurile definitive ale anumitor bunuri, prevăzută la art. 293 alin. (1) lit. d) și art. 395 alin. (7) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și a Procedurii privind autorizarea unor organisme pentru a importa bunuri în regim de scutire

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

II. 1. Normele privind scutirea de la plata TVA și a accizelor pentru importurile definitive ale anumitor bunuri, prevăzută la art. 293 alin. (1) lit. d) și art. 395 alin. (7) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal

1. Se abrogă prevederile privind importurile cu valoare neglijabilă (scutirile aplicabile importurilor de bunuri a căror valoare este de maxim 10 euro).

2. Se definește noțiunea de „persoană nevoiașă” cu referire la bunurile importate în scopuri generale pentru organizații caritabile sau filantropice. Dacă bunurile și echipamentele sunt împrumutate/închiriate/transferate unei organizații care are drept de scutire, această organizație trebuie să fie autorizată de către organele competente din ANAF.

II. 2. Procedura privind autorizarea unor organisme pentru a importa bunuri în regim de scutire

1. Notificarea cu privire la aprobarea/respingerea cererii pentru a importa bunuri în regim de scutire de la plata TVA se transmite solicitantului, de către comisiile din cadrul autorităților fiscale în 10 zile lucrătoare de la data depunerii cererii (anterior, 5 zile lucrătoare).

2. Verificarea entităților care au beneficiat de aprobare privind modul în care se respectă prevederile legale se face cel puțin o dată la 6 luni (anterior, cel puțin o dată pe an).

TVA. Vânzări la distanță was last modified: iulie 5th, 2021 by Emilian Duca

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter