Trump sau Biden?

4 nov. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 197
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Alegerile din Statele Unite s-au încheiat. Numele viitorului Președinte l-am putea afla în câteva zile, după terminarea procesului de numărare a voturilor.

„Procesul de vot pentru alegerea celui de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii a ajuns la final. Americanii au avut de ales între președintele în exercițiu, republicanul Donald Trump, care aspiră la al doilea mandat, și candidatul Partidului Democrat, Joe Biden. Urnele s-au închis, dar anunțarea câștigătorului ar putea dura zile”, notează Adevărul, care face o trecere în revista a ultimelor declarații ale celor doi candidați și a rezultatelor parțiale anunțate de presa americană.

„CNN, Fox News, BBC, Asociated Press și multe alte instituții de presă previzionează că Joe Biden va câștiga cele 270 de voturi electorale necesare pentru a ajunge la Casa Albă. Cursa este încă foarte strânsă și va fi tranșată de voturile pentru corespondență”, mai arată Adevărul.

Deși numărarea voturilor nu s-a încheiat, Donald Trump, Președintele în funcție, și-a anunțat victoria, în urma unor rezultate pe care el le cataloghează drept „extraordinare”, într-o conferință de presă susținută la Casa Albă.

„Am câștigat aceste alegeri. Rezultatele au fost extraordinare. Suntem pe cale să câștigăm în «Pennsylvania, Michigan și Wisconsin iar ei nu ne mai pot prinde din urmă. Suntem în frunte. Noi suntem pregătițisă câștigăm aceste alegeri. Sincer, am câștigat aceste alegeri. Scopul nostru este să le asigurăm integritatea. Vom câștiga asta, am câștigat deja»”, a spus optimist Donald Trump, notează România Liberă.

La București, alegerile din SUA par să fie un argument în organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie a.c. Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că în momentul acesta autoritățile nu iau în calcul amânarea alegerilor și experții nu cred că se impune amânarea alegerilor.

„În momentul acesta nu luăm în calcul amânarea alegerilor și experții nu cred că se impune amânarea alegerilor. Chiar astăzi au loc alegeri în SUA, o țară mult mai greu lovită de pandemie, din păcate, decât am avut situația din România. Nu putem să ne legăm de un anumit număr, ci trebuie să vedem soluția în întreg”, a precizat Președintele, întrebat în legătură cu oportunitatea organizării alegerilor parlamentare, în condițiile creșterii numărului de cazuri de COVID-19, scrie News.ro.

În ceea ce privește votarea propriu-zisă, Președintele Iohannis a declarat că nu sunt complicații.

„Noi am exersat aceste lucruri cu ocazia alegerilor locale. Iar în ce privește campania electorală, nu va putea să aibă forma unor campanii ca în alți ani. E evident că acolo unde incidența e mare, campania se va desfășura în media și online, dar din fericire aceste medii clasice și noi sunt la dispoziția românilor și politicienii vor putea să își facă campania”, a precizat Președintele Iohannis, arată News.ro.

„Președintele Iohannis și premierul Ludovic Orban au susținut constant că alegerile parlamentare din 6 decembrie pot avea loc, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare pentru a preveni îmbolnăvirea de COVID-19”, mai notează News.ro.

O părere asemănătoare are și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a declarat miercuri, la Sibiu, că nu crede că vom avea o închidere totală a activităților ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19.

„Nu urmărim și nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localități. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este și o parte a populației civile. Sunt niște reguli care trebuie respectate”, a declarat Nelu Tătaru, întrebat dacă există posibilitatea unui lockdown până la alegerile parlamentare, notează Știrile Transilvaniei.

„Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt simptomatici, sunt izolați, sunt carantinați sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical, atunci va fi diferit”, a mai declarat ministrul Nelu Tătaru, relatează Știrile Transilvaniei.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că România va intra din nou în stare de urgență și carantină după alegeri.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Din măsurile luate până acum de actualul guvern (…) mai mult ca sigur că vom avea un blocaj în sistemul sanitar și mai mult ca sigur că la un moment dat decizia va fi de a intra toată România din nou în stare de urgență și în carantină. Pentru că nu se ia nicio măsură coerentă să stopăm acest trend ascendent în care ne aflăm în acest moment. (…) Noi ne-am trezit în această situație pentru că nu am avut niciun fel de prevenție. Să ne aducem aminte contextul în care au fost deschise școlile, nefiind pregătiți, cu toate că am avut șase luni de pauză pentru copii și pentru profesori. Au fost deschise pentru că aveam alegeri locale”, a afirmat Marcel Ciolacu, marți seară, la Realitatea Plus, relatează Agerpres.

Acesta a fost de părere că, pe 6 decembrie, Guvernul va organiza alegeri parlamentare „în orice condiții”.

„Vor face alegeri în orice condiții. Nu îi interesează această pandemie și această criză sanitară. Nu îi interesează câți români vor muri. Îi interesează puterea absolută în România”, a susținut liderul PSD, Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Trump sau Biden? was last modified: noiembrie 4th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter