Trebuie să comunicăm mult mai bine către exterior, să explicăm ce înseamnă profesia de practician în insolvență, care sunt problemele, care sunt drepturile, care sunt obligațiile noastre

27 sept. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1021

NICOLAE CÎRSTEA: Suntem împreună cu d-na Anca Sîrbu, vicepreședinte și, de asemenea, coordonator al comisiei organizatorice din interiorul UNPIR. Bine vă găsim la acest congres aniversar, d-na Sîrbu!

ANCA SÎRBU: Bine vă găsim și noi!

NICOLAE CÎRSTEA: Decizii importante, astăzi, la congres, în legătură cu această zonă organizatorică pe care o coordonați dumneavoastră?

ANCA SÎRBU: Da, destule decizii importante. S-au făcut modificări ale statutului UNPIR, legat de membri, de filiale, de fond de lichidare…

NICOLAE CÎRSTEA: Și cum au fost colegii? Au fost de acord, au respins anumite propuneri ale congresului?

Inteligența artificială în materie penală

ANCA SÎRBU: Două probleme au fost discutate și supuse la vot în mod separat, respectiv o mică majorare de onorariu pentru societățile fără bunuri, de la 3000 la 4000 de lei; s-a cerut nu 4000, ci mult mai mult – 6000 –, prevedere care a fost supusă la vot și a rămas propunerea noastră de 4000 de lei și a majorității membrilor UNPIR. Și o altă propunere a fost mărirea cotizației variabile de la 0,3-0,5, cât este în prezent, în funcție de nivelul veniturilor, la 0,8 pentru toată lumea.

NICOLAE CÎRSTEA: Era nevoie de aceste majorări? De ce ar avea profesia nevoie de aceste sume mai mari decât până acum?

ANCA SÎRBU: Este nevoie de aceste majorări pentru că ele se vor regăsi în veniturile filialelor, în mod special, și vor contribui la o desfășurare eficientă a activității.

NICOLAE CÎRSTEA: Avem, iată, în septembrie 2017, un an de când avem o nouă structură de conducere la nivelul UNPIR. Cum s-au desfășurat lucrurile din punct de vedere al comisiei pe care o coordonați dumneavoastră în acest ultim an? Ați reușit să vă puneți în aplicare ideile cu care ați venit în fața colegilor acum un an?

ANCA SÎRBU: Noi zicem că încercăm, pe zi ce trece, să le punem în practică. Da, am început să lucrăm la proceduri. Avem la nivel de UNPIR aprobate niște proceduri, urmează procedurile între UNPIR și filială și între filială și membri.

NICOLAE CÎRSTEA: În perioada imediat următoare aveți în curs de definitivare o serie de lucruri?

ANCA SÎRBU: Da, după aprobarea statutului și publicarea acestuia în Monitorul Oficial și după definitivarea reglementărilor legale privind fondul de lichidare avem foarte multe de făcut.

NICOLAE CÎRSTEA: Cum se vede profesia de practician în insolvență din interior? Cum o vedeți dumneavoastră, care este imaginea practicianului în insolvență?

ANCA SÎRBU: Din interior noi o vedem bine; din exterior sperăm să se vadă bine profesia.

NICOLAE CÎRSTEA: Ce ar trebui să se îmbunătățească pentru ca profesia să fie văzută în mod obiectiv din exteriorul ei?

ANCA SÎRBU: În primul rând, așa cum am discutat, comunicarea. Deci trebuie să comunicăm mult mai bine către exterior, să explicăm ce înseamnă profesia de practician în insolvență, care sunt problemele, care sunt drepturile, care sunt obligațiile noastre.

NICOLAE CÎRSTEA: Vă mulțumesc și vă doresc succes!

Trebuie să comunicăm mult mai bine către exterior, să explicăm ce înseamnă profesia de practician în insolvență, care sunt problemele, care sunt drepturile, care sunt obligațiile noastre was last modified: octombrie 25th, 2017 by Anca Sîrbu

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter