Transportatorii ameninţă cu greva generală

20 sept. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 663

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În deschiderea Revistei, scriem despre referendumul național din 6-7 octombrie pentru redefinirea familiei. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a desemnat azi, prin tragere la sorți, pe cei șapte judecători care fac parte din Biroul Electoral Central (BEC) la referendumul din 6-7 octombrie pentru revizuirea Constituției.

„În urma tragerii la sorți efectuate de președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, au fost desemnați cei șapte judecători membri ai BEC: Lavinia Dascălu (Secția I civilă), Rodica Zaharia și Cosmin Horia Mihăianu (Secția a II-a civilă), Marius Ionel Ionescu și Mona Magdalena Baciu (Secția de contencios), Oana Burnel și Ionuț Mihai Matei (Secția penală)”, scrie Agerpres.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Liberalii vor introducerea votului electronic și extinderea votului prin corespondență, până cel târziu la alegerile europalamentare de anul viitor. În acest sens, parlamentarii PNL au o inițiativă legislativă. Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat joi că propunerea legislativă privind introducerea votului electronic ar trebui dezbătută în procedură de urgență, pentru că se apropie alegerile europarlamentare și ar trebui ca prezența la vot să fie cât mai mare.

„«Prin noua inițiativă legislativă ne propunem să extindem votul prin corespondență pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru cele prezidențiale și, totodată, să introducem o nouă modalitate de vot pentru cetățenii cu domiciliul în străinătate, respectiv votul electronic. Propunem ca procedura prealabilă de înscriere să fie aceeași ca la votul prin corespondență, în sensul în care cetățeanul se va înscrie cu o perioadă de timp înainte în registrul electoral, va primi o parolă de acces prin poștă, iar, în ziua scrutinului, își va exercita votul în mod electronic, pe o platformă cu toate garanțiile de securitate necesare, care vor fi stabilite și implementate de către AEP cu STS», a afirmat deputatul PNL, Gabriel Andronache, joi, la Parlament”, scrie Mediafax.

Ancheta procurorilor în cazul violențelor de la mitingul din 10 august bate pasul pe loc.

„Procurorul general Augustin Lazăr spune că documentele solicitate în ancheta privind violențele din 10 august, din Piața Victoriei, nu au fost încă desecretizate și că procurorii continuă să solicite și alte acte și așteaptă declasificarea acestora. «Nu putem face niciun fel de afirmații până nu vor prezenta colegii care instrumentează acest dosar», a declarat Augustin Lazăr, întrebat dacă există jandarmi puși sub acuzare în dosarul privind violențele din 10 august. Întrebat dacă mai există documente pe care procurorii le-au cerut și nu le-au primit, Lazăr a răspuns: «Mereu sunt documente care sunt solicitate pentru a se clarifica… Din păcate, nu au fost desecretizate, trebuie declasificate»”, relatează News.ro.

Transportatorii cer demisia ministrului Șova și amenință cu blocarea trasporturilor în toată țara, în perioada 25 septembrie – 27 octombrie a.c.

„«Ministrul Lucian Șova ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis, după ce și-a demonstrat incompetența, în repetate rânduri. Transportatorii vor ieși în stradă, urmând să blocheze Capitala și să întrerupă transportul în toată țara, în perioada 25 septembrie – 27 octombrie, dacă Ministerul de resort va continua lupta împotriva acestui sector de activitate, prin modificările propuse», susțin membrii COTAR”, scrie azi Adevărul.

„Considerăm inoportună orice modificare a Ordinului nr. 980/2011 în acest moment și solicităm urgent scoaterea de pe ordinea de zi a oricărei discuții privind modificarea OMT nr. 980/2011, deoarece ar duce la o destabilizare a întregului domeniu de activitate, afectând transportul de persoane atât interjudețean, cât și județean. O astfel de modificare ar crea un prejudiciu grav populației care beneficiază, în acest moment, de un transport organizat, sigur și prestabilit. De asemenea, cerem să se modifice Legea taximetriei, respectiv scoaterea sintagmelor «în mod repetat» și «în mod permanent», precum și activitatea de «rent a car», să treaca la Ministerul Transporturilor, conform solicitărilor depuse în repetate rânduri. Dorim ca activitatea de «rent a car» să fie trecută în administrația ARR, pentru a exista o mai bună coordonare și funcționare a acesteia, eliminând astfel orice posibilitate de activitate neautorizată. Acestea reprezintă, din punctul nostru de vedere, problemele reale ale societății, iar ministrul Transporturilor nu militează în niciun fel pentru soluționarea acestora”, susțin transportatorii, potrivit Adevărul

Discuțiile din interiorul PSD par să nu afecteze coaliția de guvernare.

„Vicepreședintele ALDE, Marian Cucșa, a declarat miercuri seara că între ALDE și PSD există o înțelegere politică, «între partide, nu între persoane», motiv pentru care liderii formațiunii nu au ce comenta despre situația din PSD”, notează Mediafax.

Amintim că, PSD se va reuni vineri, 21 septembrie, de la ora 12.30, într-o ședință de Comitet Executiv Național în cadrul căreia se va discuta despre scrisoarea în 19 puncte, semnată de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu, prin care se cer schimbări în PSD.

Seară frumoasă!

Transportatorii amenință cu greva generală was last modified: septembrie 20th, 2018 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter