Exercițiu de transparență bugetară: veniturile și cheltuielile a 200 de întreprinderi de stat au fost publicate

18 aug. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1927
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 18 august: Exercițiu de transparență bugetară: veniturile și cheltuielile a 200 de întreprinderi de stat au fost publicate

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat o actualizare a platformei www.transparenta-bugetara.gov.ro prin care se face publică execuția bugetelor de venituri și cheltuieli realizate în primul trimestru al anului ale 200 de întreprinderi publice aparținând Ministerelor Comunicațiilor, Culturii, Energiei, Mediului, Educației, Agriculturii, Sănătății, Muncii, Transporturilor, Finanțelor Publice, Tineretului și Sportului, Apărării Naționale, Economiei, precum și Secretariatului General al Guvernului, Băncii Naționale a României, Camerei Deputaților și Autorității pentru Administrarea Activelor Statului.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Toate informațiile pot fi vizionate pe www.transparenta-bugetara.gov.ro la rubrica special creată: „Rapoarte întreprinderi Publice”. Datele pot fi găsite selectând numai perioada de raportare, numele întreprinderii publice sau al autorității publice tutelare și codul de validare.

Este o promisiune pe care le-am făcut-o cetățenilor încă de la lansarea site-ului de Transparență Bugetară că, după publicarea execuțiilor bugetare a 13.700 de instituții publice, vom reveni cu veniturile și cheltuielile întreprinderilor de stat. Orice cetățean poate să știe acum modul în care sunt repartizate și cheltuite fondurile de către o societate la care statul este acționar, o regie autonomă sau un institut de cercetare. Această transparență crește eficiența cheltuirii banului public și permite înlăturarea unor riscuri de fraudă sau de corupție”, a declarat Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice.

Rapoartele aferente execuțiilor bugetare pentru al II-lea trimestru vor fi publicate după ce întreprinderile publice cotate la Bursa de Valori își vor informa acționarii și MFP le va centraliza.

În ceea ce privește execuțiile bugetare ale entităților publice, Ministerul Finanțelor Publice a actualizat încă de la începutul lunii datele disponibile online. La rubrica special creată, Rapoarte Entități Publice, găsiți toate rapoartele de execuție bugetară și cele agregate la nivel de ordonator principal de credite până la data de 30 iulie. Puteți verifica ce venituri și ce cheltuieli înregistrează cele 13.700 de entități publice afișate pe site – de la grădinițe, școli, spitale până la ministere, Parlamentul României. Până astăzi, numărul de documente descărcate a ajuns la aproape 1,6 milioane, se precizează în comunicatul MFP.

Sursa informației

15 martie 2016: Exercițiu de transparență bugetară: a fost lansat sistemul național de verificare, monitorizare, raportare și control al entităților publice din România

Guvernul României și Ministerul Finanțelor Publice au lansat cel mai mare exercițiu de transparență bugetară din România, sistemul național de verificare, monitorizare, raportare și control al situațiilor financiare, angajamentelor legale și bugetelor entităților publice din România.

Platforma poate fi consultată aici: www.transparenta-bugetara.gov.ro

Potrivit paginii de facebook a Ministerului Finanțelor, mii de români au vrut să vadă în acest weekend cum se cheltuiesc banii publici și ce venituri au instituțiile din țară.

Raportul oficial arată că au fost 24 de mii de utilizatori unici care au accesat www.transparenta-bugetara.gov.ro. Trei sferturi dintre aceștia au mers mai departe și au verificat bugetele detaliate ale entităților publice.

Video de prezentare:

Mai jos puteți viziona discursurile premierului Dacian Cioloș și al ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu, de prezentare a platformei de pe care se pot afla online veniturile și cheltuielile a peste 13.700 de instituții publice.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

 

Sursa informației este Ministerul Finanțelor (www.mfinante.ro).

Exercițiu de transparență bugetară: veniturile și cheltuielile a 200 de întreprinderi de stat au fost publicate was last modified: august 18th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter