Comunitatea profesională din Camera profesională a executorilor judecătorești liber profesioniști are ca prima sa prioritate aceea de a accepta și dezvolta tehnologia mai recentă

22 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 246

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Adrian Stoica: Deci, bun venit în România. Ești pentru prima oară în România?

Inteligența artificială în materie penală

Todor Lukov: Nu, nu chiar, am venit pentru prima dată în România în 1987, dar România s-a schimbat mult de atunci.

Adrian Stoica: Mulțumesc foarte mult. Sperăm că sistemul de executare se va schimba și poate fi modernizat în viitor. Deci, în ceea ce privește seminarul nostru internațional, care este părerea ta despre necesitatea proiectului european pentru procedura de executare și pentru statutul de executor judecătoresc?

Todor Lukov: V-aș felicita pentru inițiativă. Este foarte util, un forum foarte util pentru schimbul de opinii și idei profesionale și este și mai prețios pentru mine, deoarece suntem țări vecine, așa că, pe lângă schimbul de idei și concepte, am ajuns să ne cunoaștem și să transferăm transfrontalier practicile profesionale bune.

Adrian Stoica: Mulțumesc. Altă întrebare: cum vede sistemul bulgar necesitatea noii tehnologii în procedura de executare?

Todor Lukov: Ei bine, trebuie să răspund parțial. Comunitatea profesională din Camera profesională a executorilor judecătorești liber profesioniști are ca prima sa prioritate aceea de a accepta și dezvolta tehnologia mai recentă pentru a eficientiza procesul, pentru a o face mai accesibilă atât pentru debitori, cât și pentru creditori și pentru a garanta un proces rapid și corect. Credem că, totuși, Guvernul trebuie să facă ceva mai mult pentru a răspunde marii necesități a justiției electronice. În această privință, ne uităm către Uniunea Europeană și către Comisia Europeană și către un proiect ca al vostru, pentru a confirma și mai mult că acest proces nu numai că este util, ci este chiar necesar pentru a dezvolta justiția sub forma procedurilor electronice (e-justiție).

Adrian Stoica: Mulțumesc, a treia și ultima întrebare se referă la răspundere. Cum este percepția legislației bulgare cu privire la răspunderea executorului judecătoresc? Care este mai importantă: răspunderea penală sau răspunderea administrativă, disciplinară?

Todor Lukov: Vrei să spui modul în care executorii judecătorești sunt văzuți ca potențiali subiecți ai acestor tipuri de răspundere?

Adrian Stoica: Da, da.

Todor Lukov: OK, aș spune că guvernul nostru și, de fapt, nu este guvernul, administrația, ci mai degrabă instanțele, puterea judiciară tratează profesia destul de corect. Desigur, suntem strict controlați de Ministerul Justiției, avem controale periodice, dar aș spune că sunt destul de corecte și, aș spune, profesionale. Eu, în calitatea mea de Președinte al Comisiei noastre Disciplinare, procesez plângerile chiar și de la guvern, iar deciziile noastre sunt supuse apelului instanțelor, deci, aș spune, în totalitate, avem judecători culți și administratori responsabili în cadrul Ministerului Justiției, așa că eu cred că executorii judecătorești liberi profesioniști sunt tratați destul de corect de către stat.

Adrian Stoica: Mulțumesc. Mulțumesc, Todor, și…

Todor Lukov: Doar o secundă. Ai făcut diferența între administrativ și penal. Aș prefera să spun că este o ocazie foarte întâmplătoare ca ceva să devină penal. În general este o procedură administrativă, iar urmărirea penală este destul de conservatoare pentru a intra în acest tip de raporturi civile.

Adrian Stoica: Puteți da un exemplu de răspunderea penală?

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online

Todor Lukov: Trebuie să mă gândesc mult la asta. Noi… Cred că avem 13 ani în domeniu acum ca executori judecătorești privați și nu mai mult de 5 până la 6 sau 7 cazuri penale cu sentințe. Cred că nu sunt multe.

Adrian Stoica: Înțeleg – este foarte bine.

Todor Lukov: Și, de fapt, avem 10-15% – o numesc – mortalitate profesională, de fapt executori judecătorești ale căror drepturi de exercitare de profesiei sunt retrase în mod administrativ.

Adrian Stoica: Mulțumesc, mulțumesc, Todor. Îți mulțumesc și îți urez mult noroc în activitatea ta și te aștept la următoarea noastră conferință pentru că poate te simți bine aici în România.

Todor Lukov: Mulțumesc foarte mult.

Comunitatea profesională din Camera profesională a executorilor judecătorești liber profesioniști are ca prima sa prioritate aceea de a accepta și dezvolta tehnologia mai recentă was last modified: noiembrie 22nd, 2019 by Todor Lukov
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter