Teatrul Odeon – Premiul pentru contribuția deosebită la dezvoltarea teatrului românesc

30 apr. 2019
Vizualizari: 675

Cristian Pavel: Nu întâmplător avem o categorie „Teatru”. Și aici se întâmplă lucruri extraordinare, lucruri care ne-au ridicat și ne ridică măcar cu o zecime de grad temperatura termometrelor interioare. Minunate lucruri se întâmplă în teatru. Am considerat că merită acest premiu al celei de-a doua ediții a Galei drepturilor de autor Teatrul Odeon – Premiul pentru contribuția deosebită la dezvoltarea teatrului românesc. Dl Cristian Șofron, directorul general al Teatrului Odeon! Felicitări!

Cristian Șofron: Bună seara. Vă mulțumesc mult pentru premiu, sunt mândru să primesc acest premiu în numele Teatrului Odeon ca instituție, dar și în numele lucrătorilor din teatrul Odeon. Pentru că ne aflăm, însă, la un eveniment cu această temă, atât de importantă – și pe mine nu mă laudă nimeni pe această temă –, vreau să vă spun că și eu activez de vreo 20 de ani, alături de colegii mei, încercând să-mi conving colegii – însemnând actorii și nu numai – de importanța acestei mișcări, importanța acestor drepturi de autor și conexe. Vă mărturisesc că nu de puține ori am avut neplăcuta ocazie să aflu că lumea nu știe despre ce e vorba. Toată lumea vrea bani, dar nu știe cum se dau, de ce se dau și, mai ales, nu vor să afle. Iar lucrul ăsta este destul de dureros.

Ca să mă întorc la premiu, n-am să vă invit astăzi la ultima premieră a teatrului Odeon, Hamlet; n-am să vă invit la Fugarii după Cehov, în regia lui Sandu Dabija; n-am să vă invit să vedeți Melania – un recital al minunatei actrițe Rodica Mandache. Am să vă invit să vedeți un eveniment mai altfel pe care l-a petrecut Teatrul Odeon, dedicat femeilor din spatele scenei. De curând am vernisat o expoziție la Galeria Odeon, aflată la Sala Studio, unde dacă ajungeți pentru câteva minute, o să vedeți colegele noastre, așa cum spuneam, care nu apar în lumina reflectoarelor, în niște ipostaze absolut minunate, inedite, ciudate, amuzante; și ele vă vor spune părerea lor despre ce înseamnă frumusețea în general și dacă ele se consideră frumoase sau nu. Vă asigur că nu veți pleca de acolo nemulțumiți. Vă aștept, așa cum vă aștept la toate teatrele din București, la toate teatrele din țară, pentru că noi, fără dumneavoastră, nu avem ce face pe scenă. Mulțumim, la revedere!

 

Teatrul Odeon – Premiul pentru contribuția deosebită la dezvoltarea teatrului românesc was last modified: aprilie 24th, 2019 by Șofron Cristian

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice