Tarom primește un ajutor de stat pentru restructurarea companiei

23 mai 2024
Vizualizari: 58

Deschidem Revista din această seară cu o declarație a premierului Ciolacu care stârnește o veritabilă furtună la Moscova.

„Declarațiile premierului român Marcel Ciolacu, potrivit cărora în Republica Moldova locuiesc doar români, reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile republicii”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, în cadrul unui briefing de presă susținut joi, relatează agenția oficială TASS, scrie News.ro.

„Atragem atenția asupra faptului că astfel de declarații provocatoare ale oficialilor români, care reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile interne ale Republicii Moldova, rămân fără un răspuns adecvat din partea Chișinăului oficial”, a subliniat reprezentanta Ministerului rus de Externe, mai arată News.ro.

„Facem această evaluare acum și vom continua să o facem. Dar această evaluare trebuie să fie făcută de toată lumea. Atât de state, care sunt organizate în cadrul unor linii naționale și care își protejează reprezentanții etniilor în întreaga lume, cât și de organizațiile internaționale, cărora comunitatea internațională le alocă bani doar pentru a-și îndeplini mandatul de a proteja drepturile omului, de a preveni reîncarnarea nazismului, fascismului și a oricăror alte practici odioase”, a comentat Zaharova, spune News.ro.

După modelul canadienilor de la Roșia Montană, Eurohold Bulgaria AD (Eurohold) și Euroins Insurance Group AD (EIG) au depus oficial o Cerere de Arbitraj împotriva Guvernului României, la Centrul Internațional de Soluționare a Litigiilor Investiționale (ICSID) din Washington DC.

„Suma în litigiu depășește 500 de milioane de euro. Litigiul a fost anunțat miercuri seară pe Bursa de Valori de la Sofia. Eurohold și EIG au declanșat procedura de arbitraj din cauza nerespectării de către statul român a obligațiilor care îi revin în temeiul tratatului bilateral de investiții dintre Bulgaria și România, inclusiv obligația sa de a acorda un tratament corect și echitabil companiilorEIG a fost unul dintre cei mai mari investitori de pe piața asigurărilor din România, investind cca. 280 de milioane de euro”, relatează România liberă.

Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre pentru aprobarea unui ajutor de stat individual de restructurare pentru Societatea „Compania națională de transporturi aeriene române – TAROM – S.A.

„Prin acest document, a fost aprobat un ajutor de stat individual de restructurare în favoarea Companiei TAROM, până la valoarea de 471 milioane lei, aproximativ 94,67 milioane euro. Această decizie este luată în contextul în care în data de 29 aprilie 2024, Comisia Europeană a aprobat planurile României de a acorda companiei TAROM un ajutor de restructurare, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, mai arată comunicatul de presă al Guvernului”, scrie News.ro.

„Un tribunal ucrainean a ordonat miercuri eliberarea primilor deținuți care    s-au oferit voluntari pentru a lupta pe front, în virtutea unei noi legi care vizează mobilizarea mai multor militari pentru a face față invaziei ruse”, informează AFP, citată de Cotidianul.

„Potrivit autorităților ucrainene, peste 3.000 de deținuți și-au exprimat dorința de a intra în rândurile armatei în schimbul eliberării. Un tribunal din orașul Hmelnițki, în vestul Ucrainei, a anunțat că a aprobat marți eliberarea a doi dintre ei, un bărbat născut în anul 2000 și un altul născut în 1981, ambii condamnați pentru furt, urmând ca aceștia să se alăture Gărzii Naționale ucrainene”, notează Cotidianul.

„Scandal sanitar monstru în Marea Britanie: Peste 30.000 de oameni, infectați cu HIV sau cu hepatită în urma unor transfuzii”, titrează ziarul Gândul.

„Peste 30.000 de oameni au fost infectați timp de mai multe decenii cu virusul HIV sau cu hepatită exact acolo unde căutau salvarea. Sânge infectat a fost folosit inclusiv la transfuziile destinate unor bolnavi de hemofilie. Acum, supraviețuitorii și rudele celor morți pot solicita despăgubiri în anumite cazuri. Poate fi vorba de milioane de lire sterline, dar nimeni nu îi mai aduce înapoi pe cei morți”, relatează Gândul.

„Acum guvernul a stabilit niște despăgubiri financiare în unele cazuri. Se poate ajunge la peste 2 milioane de lire sterline pentru un caz.  Sunt foarte multe mărturii, încep să apară fie rude, fie chiar unii pacienți. De exemplu, jurnaliștii de la BBC au reușit  să intre pe un fir, să găsească oameni care au făcut parte din poveste. Trebuie menționat se știa de la început că acest sânge provine chiar și de la deținuți din închisorile americane”, mai scrie Gândul.

Seară liniștită!

Tarom primește un ajutor de stat pentru restructurarea companiei was last modified: mai 23rd, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: