Talentul îți arată drumul, dar numai munca te ridică

4 aug. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1340
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Ați absolvit facultatea de Drept. Cu ce gând porniți la viitorul drum?

Campanie Craciun UJmag 2020

Oana-Elena Toderașcu: De-a lungul celor 4 ani de facultate am fost călăuzită de o cugetare mai mult decât frumoasă – mi-a fost împărtășită de către învățătorul meu și care mereu mi-a dat acea tărie de caracter și acea ardoare să merg întotdeauna mai departe. Și anume: Talentul îți arată drumul, dar numai munca te ridică. Într-adevăr, dacă Dumnezeu îți dă minte tu trebuie să înveți cum s-o fructifici și s-o pui la treabă. Tocmai acest lucru l-am învățat la facultatea de Drept: am învățat că nu este suficient să ai talent, ci este foarte important să muncești.

Universul Juridic: Ați muncit, ați avut norocul unor profesori deosebiți. Ați putea numi câțiva dintre dânșii?

Oana-Elena Toderașcu: Bineînțeles. Am avut profesori, cu toții, emeriți, dar cum este și firesc, în sufletul meu au rămas într-adevăr câțiva profesori care mi-au marcat formarea – și anume dl profesor Romeo Popescu, care este și prodecanul facultății de Drept. Este un profesor cu totul excepțional, din toate punctele de vedere. A știut să îmbine cariera cu viața personală și ne-a fost un adevărat călăuzitor, atât în anul 3 cât și în anul 4. Dumnealui ne-a recitat la începutul cursului de Drept succesoral, în anul 4, o poezie – Regretabila povară – și cred că orice om, și cel mai insensibil de pe planeta aceasta, dacă ar fi auzit respectiva poezie, i-ar fi dat o lacrimă în colțul ochiului.

Ce pot să spun despre d-lui e că ne-a dat de-a dreptul o lecție de viață și, totodată, ne-a învățat cum să mergem mai departe, indiferent de încercările vieții.

Doresc să-l felicit pe această cale și să-i mulțumesc pentru răbdare și pentru tot devotamentul de care a dat dovadă în acești ani în care ne-a călăuzit.

Universul Juridic: Dacă ar fi să vorbim puțin despre anul I, despre primele impresii când ați pășit în facultate?

Oana-Elena Toderașcu: O, subiect foarte sensibil, aș putea spune. Într-adevăr, îmi aduceam aminte cu drag primele momente în care am pășit pe scările facultății, mergeam și nu știam care este amfiteatrul 1, care este amfiteatrul 6 – dar, bineînțeles, cu încetul am învățat până și sălile de la subsol, unde bineînțeles ne pregătim pentru marile profesii juridice.

Universul Juridic: Apropo de pregătirea pentru profesiile juridice. Urmează examenul de licență după care veți da un examen la o profesie juridică. Către ce profesie vă îndreptați?

Oana-Elena Toderașcu: Cu ajutorul Domnului mă îndrept către profesia de procuror. Dacă Dumnezeu va vrea și va considera că acolo îmi este locul, acolo îmi va fi.

Talentul îți arată drumul, dar numai munca te ridică was last modified: iulie 29th, 2016 by Oana-Elena Toderașcu

Vă recomandăm:

Despre autor:

Oana-Elena Toderașcu

Oana-Elena Toderașcu

Este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București - promoția 2016.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter