Susținerea înstrăinării imobilului fără drept. Anularea recursului declarat (NCPC)

14 dec. 2020
Vizualizari: 497
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 1668/2020

NCPC: art. 486 alin. (1), art. 488 alin. (1) pct. 1 – 8, art. 493 alin. (2) și (3)

Împotriva acestei încheieri, revizuentul pârât A. a declarat recurs, cu a cărui soluționare a fost învestită Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cuprinsul cererii de recurs, contestatorul a arătat că suferă de boli grave, iar evacuarea din imobil va duce la agravarea sănătății sale. A susținut că pârâții din litigiu au înstrăinat, fără drept, imobilul care i se cuvenea, întrucât a fost moștenit de la autorul său.

Procedura de filtru

Raportul întocmit în cauză, în condițiile art. 493 alin. (2) și (3) C. proc. civ. a fost analizat în completul filtru, fiind comunicat părților la data de 25 și 26 mai 2020, potrivit dovezilor aflate la dosar și a fixat termen de judecată pentru soluționarea recursului la data de 11 iunie 2020, când pricina a fost amânată la data de 17 septembrie 2020, pentru a se împlini termenul de 30 de zile prevăzut de art. 493 alin. (4) C. proc. civ.

Poziția părților

Avocatul apostol B., pentru intimata C., a arătat că nu poate reprezenta interesele acestei părți, întrucât se află în concediu creștere copil, atașând decizia Baroului București în acest sens.

Recurentul revizuent a depus punct de vedere la raport, prin care a solicitat judecarea cauzei în lipsă.

II. Soluția și considerentele Înaltei Curți de Casație și Justiție

Asupra nulității recursului de față, chestiune invocată din oficiu, se rețin următoarele:

Potrivit art. 486 alin. (1) C. proc. civ. cererea de recurs trebuie să cuprindă, printre altele, motivele de nelegalitate pe care se întemeiază recursul și dezvoltarea lor sau, după caz, mențiunea că motivele se vor depune printr-un memoriu separat.

Lipsa acestor mențiuni este sancționată cu nulitatea potrivit alin. (3) al aceluiași articol.

Se constată că aspectele deduse judecății prin intermediul căii extraordinare de atac a recursului nu se circumscriu cazurilor expres reglementate de dispozițiile art. 488 alin. (1) pct. 1 – 8 C. proc. civ., fiind critici referitoare la fondul litigiului și nu asupra încheierii de suspendare a cauzei.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Având în vedere aceste considerente, Înalta Curte urmează să anuleze recursul declarat de revizuentul A.

Sursa informației: www.scj.ro.

Susținerea înstrăinării imobilului fără drept. Anularea recursului declarat (NCPC) was last modified: decembrie 12th, 2020 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.