Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Muncă neremunerată în folosul comunităţii (NCPP, NCP)

7 nov. 2019
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 573

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SP) nr. 158/A/2019

NCPP: art. 96, art. 275 alin. (3), art. 374 alin. (4), art. 396 alin. (2) și (10); NCP: art. 91, art. 92, art. 93 alin. (1), art. 336 alin. (1), art. 404 alin. (2)

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

În baza art. 396 alin. (2) și (10) din C. proc. pen., raportat la art. 374 alin. (4) din C. proc. pen. și art. 375 din C. proc. pen. va condamna inculpatul A. la pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 336 alin. (1) din C. pen. conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În baza art. 91 din C. pen. va suspenda executarea pedepsei sub supraveghere aplicată inculpatului pe o durată de 2 ani reprezentând un termen de supraveghere stabilit în condițiile prevăzute de art. 92 din C. pen.

Face aplicare art. 93 alin. (1) din C. pen. în sensul că pe durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de probațiune Botoșani la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea;

c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență;

Se va face aplicarea art. 93 alin. (2) lit. b) din C. pen. și va impune condamnatului A. următoarele:

– să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

Se va face aplicarea art. 93 alin. (3) din C. pen., condamnatul A. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile la Muzeul Memorial George Enescu sau la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi.

În baza art. 404 alin. (2) din C. proc. pen. se va atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 96 din C. proc. pen.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Se va menține restul dispozițiilor sentinței pronunțată de instanța de fond care nu contravin prezentei.

În baza art. 275 alin. (3) din C. proc. pen., cheltuielile judiciare ocazionate de soluționarea apelului declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava vor rămâne în sarcina statului.

Sursa informației: www.scj.ro.

Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Muncă neremunerată în folosul comunității (NCPP, NCP) was last modified: octombrie 29th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter