Summitul G20 – Un succes pentru SUA

10 iul. 2017
Vizualizari: 860

Evenimentul nr. 1 al planetei, întâlnirea președinților Putin și Trump, s-a consumat la sfârșitul săptămânii trecute.

„Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat, duminică, prin mai multe postări pe Twitter, că este timpul pentru a lucra constructiv cu Rusia, fiind mulțumit de întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul G20”, relatează The Guardian, citat de Mediafax.

Totodată, Trump a anunțat că a ajuns la un acord cu Vladimir Putin pentru formarea unei unități pentru securitate cibernetică care să contracareze atacurile online asupra alegerilor”, mai notează Mediafax.

Presa internațională, dar și cea românească relatează azi, pe larg, principalele momente ale acestei întâlniri, dar și declarațiile și postările președintelui american ce au urmat vizitei.

„Pe de altă parte, Trump a notat pe Twitter, la întoarcerea de la summitul G20, că este timpul ca Washingtonul să „meargă înainte pentru a lucra constructiv cu Rusia”(…) „Am negociat un acord în zone din Siria, care va salva vieți (…). Putin și cu mine am discutat despre formarea unei unități impenetrabile de securitate informatică, pentru ca atacurile informatice vizând alegerile & multe alte lucruri negative să fie păzite și în siguranță. Au fost puse întrebări legat de ce CIA & FBI au trebuit să ceară Comitetului Național Democrat de 13 ori SERVER-ul și au fost refuzați, încă nu îl au”, a adăugat Trump, scrie azi Cotidianul.

„Summitul G20 a fost un mare succes pentru SUA. Am explicat că SUA trebuie să repare numeroasele acorduri comerciale proaste pe care le-au făcut. Se va rezolva!”, a mai scris Trump pe rețeaua de socializare, mai notează Cotidianul.

Vineri, Uniunea Juriștilor din România în parteneriat cu Universul Juridic a marcat sărbătorirea Zilei Justiției, eveniment transmis în direct de portalul universuljuridic.ro. Înregistrarea video a acestui eveniment o puteți urmări pe portalul menționat.

Tot vineri, Universul Juridic a lansat primul număr din acest an al Revistei Legal Point. Printre cei intervievați în paginile revistei se află poeta Ana Blandiana, regizorul Anca Damian,  profesorii Liviu Pop și  Ioan Leș, academicianul Ovidiu Bojor, alpiniștii Zsolt Torok și Vlad Căpușan.

News.ro revine la un subiect lansat chiar în prima zi de guvernare a noului executive condus de premierul Tudose: soarta pilonului II de pensii.

„Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat duminică, la România TV, că a solicitat Autorității de Supraveghere Financiară date despre pilonul II de pensie, pentru a vedea cum se calculează pensiile și care este diferența între sumele pe care le primesc pensionarii care cotizează și la stat. Ministrul a ținut să precizeze că nu este vorba despre naționalizarea sau desființarea pilonului II”, notează News.ro.

Arhiva SIPA rămâne în atenția opiniei publice.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, a scris duminică, pe Facebook, că luni va transmite către Ministerul Public rezultatele verificărilor privind deținerea certificatelor ORNISS de către vizitatorii arhivei SIPA, de miercuri Comisia de inventariere a arhivei urmând să-și înceapă activitatea”, scrie Mediafax.

Tot Mediafax mai notează că: „Tudorel Toader, ministrul justiției, a declarat luni că au fost vizitatori în arhiva SIPA care nu aveau certificate ORNISS, dar că așteaptă de la conducerea ORNISS toate datele „cu nume, prenume și CNP”.(…) Procurorii DIICOT au anunțat că au început urmărirea penală in rem, în dosarul privind arhiva SIPA. Sunt investigate fapte de deținere fără drept a unui document ce conține informații secrete de stat și neglijență. Cercetările au fost demarate ca urmare a unei plângeri pe care a depus-o judecătorul Cristi Danileț”.

Ultima știre din Revista de seară vine de la Ministerul Educației, care dorește să stopeze un scandal legat de bursele studențești.

„Ministerul Educației va asigura, începând de luni, alocarea banilor de burse pentru studenți pentru luna iulie, lună în care intră și zile de vacanță, iar universitățile au obligația să își modifice metodologiile proprii de acordare a burselor, astfel încât studenții să primească bursele și în vacanță, fără să existe întârzieri, a declarat duminică pentru News.ro secretarul de stat pentru învățământ superior, Gigel Paraschiv, după ce Liga Studenților de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (LS IASI) a reclamat că bursele studentilor vor fi virate abia în toamnă, pentru că nu au fost alocați bani în acest sens”, scrie Cotidianul.

„Întrebat dacă universitățile pot refuza acordarea burselor și în perioada vacanței, secretarul de stat a spus că nu crede că vor exista astfel de situații. „Nu cred că vor fi astfel de situații. Ministerul pune presiune pe ei (responsabilii din universități) să acorde bursele. Ei ne dau în cap cu autonomia și cu faptul că în contractul instituțional au bani pentru 8.3 luni. Nu se specifică care luni. Cinstit, ar putea fi universități care să nu dea banii, din păcate, poate din comoditate sau neimplicare. Dar mizăm pe buna-credință și pe respectarea legii”, a mai spus secretarul de stat Gigel Paraschiv, mai notează jurnaliștii de la Cotidianul.

Seară frumoasă!

Summitul G20 – Un succes pentru SUA was last modified: iulie 11th, 2017 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: