Suciu, Popa şi Asociaţii: Conturile Revolut nu (mai) pot fi poprite!

14 mart. 2023
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
118 views

Instanța a validat argumentele echipei de avocați ai Libra Internet Bank, acolo unde sunt înregistrate conturile Revolut în sensul că, „în lipsa existenței raporturilor juridice directe între Libra Internet Bank și clienții Revolut, banca nu poate fi considerată terț poprit în raport cu aceștia și astfel, conturile deschise nu pot fi poprite” – potrivit unui advertorial publicat de Casa de Avocatura Suciu-Popa.

Soluția obținută de echipa Suciu Popa clarifică un subiect de actualitate în practica instanțelor din România, întrucât stabilește că nu poate fi admisă cererea de validare a popririi formulată de creditor împotriva băncii la care conturile Revolut au fost deschise.

Anterior, soluții izolate prin care au fost confirmate astfel de cereri de validare de poprire, în ciuda încălcării flagrante a limitelor legale ale popririi, au luat prin surprindere atât piața bancară, cât și clienții Revolut.

Soluția obținută de echipa Suciu Popa prin care se tranșează în mod corect această chestiune, fiind sancționată depășirea cadrului legal în care intervine poprirea, „marchează revenirea la normalitate și asigură pe viitor securitatea și previzibilitatea activității bancare în relația cu clienții” – se mai arata în articol.

Echipa dedicată acestui litigiu de impact a fost coordonată de Miruna Suciu, Managing Partner și partenerul Radu Chiran, cu implicarea lui Radu Petroi și Dan Oltean, Senior Associates în cadrul Suciu Popa.

Material preluat integral de pe platforma nocash.ro.

Suciu, Popa și Asociații: Conturile Revolut nu (mai) pot fi poprite! was last modified: martie 14th, 2023 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.