SUA şi Franţa trimit trupe în România

20 ian. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 234

Facturile mari la energie și atingerea unui nou record al numărului cazurilor de COVID-19 sunt știrile care țin prima pagină a presei din România. Executivul a introdus, miercuri, obligativitatea recalculării facturilor la energie emise eronat, furnizorii având obligația recalculării în termen de 15 zile.

„Așa cum Guvernul a promis, astăzi am introdus obligativitatea recalculării facturilor emise eronat de către furnizori. Emise eronat, adică prin neaplicarea mecanismelor de plafonare și compensare. Furnizorii au obligația să le recalculeze fără penalități în termen de 15 zile și, de asemenea, pe perioada acestor 15 zile se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, scrie Agerpres.

Totodată, Guvernul a stabilit și interzicerea debranșărilor în perioada imediat următoare.

Toți consumatorii casnici vor beneficia de interzicerea debranșării. Eu sper ca toată lumea să fie de bună-credință și să nu abuzeze de acest lucru. Perioada de aplicare a legii este până la 31 martie, dar, sper să nu mă înșel, furnizorii au termen până la 31 iunie să recalculeze facturile”, a adăugat ministrul Energiei, mai arată Agerpres.

România liberă scrie joi, 20 ianuarie 2022, că țara noastră a stabilit un nou record negativ de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19. Precedentul record a fost stabilit pe 19 octombrie 2021, când au fost înregistrate 18.863 cazuri.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 ianuarie 2022, ora 10:00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.105 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2. De asemenea, au fost raportate 43 decese, dintre care 4 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13:00. Rata de infectare cu coronavirus a depășit, joi, 7 cazuri la mia de locuitori în București. Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie – 16,54 cazuri la mia de locuitori”, relatează România liberă.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Dacă zilele trecute scriam despre situația de la granița Ucrainei și încercările NATO și ale diplomației americane de a relua discuțiile cu Rusia pe tema retragerii trupelor ruse, acum prezentăm punctul de vedere al disidentului rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare într-un lagăr penitenciar din Pokrov, în legătură cu aceste negocieri.

„«Occidentul cade mereu în capcanele președintelui Rusiei», a scris cel mai cunoscut opozant al acestuia în mai multe scrisori trimise din lagăr revistei Time. Sub titlul «Omul de care se teme Putin», publicația trimite chiar de pe coperta ultimului număr la articolul bazat pe corespondența respective”, relatează Agerpres.

„În loc să îi ignore aiurelile, SUA acceptă agenda lui Putin și se grăbește să organizeze întâlniri. Ca un școlar speriat care este intimidat de unul dintr-o clasă mai mare”, a afirmat Navalnîi, scrie Agerpres.

După părerea lui Navalnîi, liderul de la Kremlin se teme mai puțin de apropierea NATO de frontierele Rusiei decât de pierderea puterii.

„Pentru a consolida țara și elitele, Putin are nevoie de toate aceste măsuri extreme, de toate aceste războaie – reale, virtuale, hibride sau doar confruntări la limita războiului, așa cum vedem acum”, a scris disidentul rus, mai arată Agerpres.

„Navalnîi a sugerat că legarea sancțiunilor occidentale de invadarea Ucrainei face parte din strategia lui Putin de evitare a sancțiunilor personale și că SUA ar trebui să facă presiuni asupra președintelui rus din afară, iar susținătorii săi (ai lui Navalnîi – n.r.) să facă același lucru din interior, ceea ce ar putea diviza elitele din jurul Kremlinului”, mai notează Agerpres.

Între timp, în Ucraina, pregătirile de război continuă. Departamentul american de Stat a autorizat Lituania, Letonia și Estonia să trimită în Ucraina rachete și alte arme produse în SUA.

„Țările trebuie să obțină aprobarea Departamentului de Stat înainte de orice transfer către state terțe de arme primite de la SUA, potrivit reglementărilor privind controlul exporturilor. Aceste acorduri de transfer vor permite Estoniei să trimită rachete antitanc Javelin în Ucraina, iar Lituania va putea transfera rachete Stinger, a detaliat una dintre sursele citate de Reuters. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a confirmat că guvernul SUA a aprobat transferuri care permit Estoniei, Letoniei, Lituaniei și Marii Britanii să furnizeze Ucrainei echipamente produse în SUA și aflate în dotarea lor, dar nu a dat detalii privind armele respective”, relatează Digi 24.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că prezența militară americană în Polonia și România va fi crescută.

„Vom crește efectiv prezența militară în Polonia, în România, (…) pentru că avem o obligație sacră în termenii Articolului 5, de a apăra aceste țări. Ele sunt parte a NATO. Nu avem această obligație în raport cu Ucraina, deși suntem foarte îngrijorați de ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Președintele Biden, scrie Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a salutat anunțul Președintelui american, Joe Biden.

„Salut anunțul explicit al președintelui Joe Biden privind creșterea prezenței militare a SUA în România, pe Flancul Estic, dacă situația de securitate se deteriorează și mai mult. Parteneriatul Strategic România-SUA și solidaritatea NATO sunt foarte puternice”, a scris Iohannis, joi, pe Twitter, notează Agerpres.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Un anunț similar a venit și din partea Președintelui Franței. Emmanuel Macron a anunțat, miercuri, că Franța este pregătită să contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României.

„Salut călduros anunțul președintelui Emmanuel Macron cu privire la disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară întărită a NATO în România. Parteneriatul strategic România-Franța va fi astfel întărit pe flancul estic, în regiunea Mării Negre”, a scris Președintele Iohannis, joi, pe Twitter, mai scrie Agerpres.

 

Seară frumoasă!

SUA și Franța trimit trupe în România was last modified: ianuarie 20th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter