SUA plăteşte apărarea Europei

17 iul. 2018
Vizualizari: 832

Presa scrie și astăzi despre raportul preliminar al Comisiei de la Veneția.

„Președintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției, deputatul PSD Florin Iordache, a transmis luni că redactorii opiniei preliminare a Comisiei de la Veneția «nu au citit ultima formă prin care a fost definită eroarea judiciară», afirmând că este de remarcat faptul că Secția care a fost înființată și care urmează să cerceteze infracțiunile săvârșite de judecători și procurori nu este criticată, în sine, în raport. Totodată, Iordache afirmă, referitor la revocarea mebrilor CSM, că modificarea a fost determinată de «o situație concretă ivită în ultimii ani, când judecătorii întruniți în adunări generale au solicitat în mod expres revocarea reprezentantului lor»”, notează News.ro.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni că raportul Comisiei de la Veneția referitor la legile justiției este un raport intermediar, care poate fi completat, iar dacă ministerul va fi solicitat să participe la redactarea poziției României pe acest subiect pentru a fi trimisă comisiei, va contribui la conceperea și redactarea documentului respectiv.

„Este vorba despre un raport intermediar, ceea ce înseamnă că tocmai dânșii, până la sesiunea din octombrie, îl vor definitiva și completa. […] Cunosc puterea recomandărilor Comisiei de la Veneția, exprimată printr-un aviz, fie el și intermediar”, a declarat ministrul Toader, arată News.ro.

De altfel, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a postat luni seară, pe Facebook, un comentariu cu privire la demersurile legislative de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală.

„Ministerul Justiției a elaborat un proiect de lege pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, în acord cu deciziile de admitere sau interpretative ale CCR. În același timp, Ministerul Justiției a elaborat un alt proiect de lege pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, pentru transpunerea Directivelor referitoare la confiscarea extinsă, respectiv consolidarea prezumției de nevinovăție. În vara lui 2017, cele două proiecte de lege au fost adoptate de către Guvern și transmise legiuitorului pentru realizarea operei de legiferare. Comisia specială a Parlamentului a promovat alte două inițiative parlamentare de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, prin consacrarea altor soluții legislative, care au fost dezbătute și adoptate”, scrie ministrul justiției, notează News.ro.

Ministrul Tudorel Toader a declarat luni că, la Ministerul Justiției, nu există în dezbatere sau în faza de avizare o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea. Presa l-a întrebat pe ministrul Tudorel Toader care a fost tema întrevederii de la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă.

„Tema discuției cu doamna premier – am informat-o pe doamna premier despre ce s-a discutat la recenta încheiata reuniune (Consiliul JAI – n.r.), dar, mai important, ceea ce mă interesau și ce trebuia să fac, împreună cu doamna premier, era să pregătim măsurile pe care trebuie să le luăm, pe care trebuie să le comunicăm, în vederea exercitării președinției Consiliului JAI”, a declarat ministrul Toader, scrie Agerpres.

Presa internațională scrie despre rezultatele summitului NATO și despre întâlnirea dintre președinții Trump și Putin.

„Într-un interviu acordat televiziunii Fox News la Helsinki, după întâlnirea cu omologul său rus, Vladimir Putin, președintele american Donald Trump a susținut luni noaptea că Statele Unite achită 91% din costul securității Europei, informează DPA”, citată de Agerpres.

„În dialog cu comentatorul politic Sean Hannity, Trump a apreciat că «NATO este minunată, dar ajută Europa mult mai mult decât pe noi». El a mai afirmat că a colectat anul trecut pentru alianța nord-atlantică 41 de miliarde de dolari, iar anul acesta suma ar putea ajunge la 100 de miliarde. […] Despre summitul SUA-Rusia, Trump a afirmat că a îmbunătățit spectaculos relațiile bilaterale”, mai notează Agerpres.

În finalul Revistei, scriem despre o nouă lege pe care urmează să o promulge președintele Iohannis.

„Proprietarii care locuiesc în apartamente cu încălzire centralizată vor fi obligați să-și monteze contoare până în 2020. În caz contrar, riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei. […] Potrivit Autorității Naționale de Reglementare în domeniul energiei, mai mult de jumătate dintre apartamentele din țara noastră nu au prevăzute contoare pentru energia termică. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să fie promulgată de către președintele Klaus Iohannis”, notează Realitatea TV

Seară frumoasă!

SUA plătește apărarea Europei was last modified: iulie 17th, 2018 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: