Studiu: În țara noastră, 58% dintre angajați nu își cunosc responsabilitățile la locul de muncă

31 mai 2023
Vizualizari: 94

Antreprenoriatul din România are soluții

Răzvan Căzănescu, fondatorul TBF, www.tbf.ro , a unit 4.000 de antreprenori, la Sala Palatului, în cadrul celui mai mare eveniment dedicat antreprenorilor. Evenimentul numit Fundamental a costat 250.000 euro și a fost suportat în totalitate din bugetul propriu. Timp de 12 ore, antreprenorul Răzvan Căzănescu a prezentat uneltele concrete de management și filozofia necesară pentru dezvoltarea societății românești pe piloni sănătoși.

În cadrul evenimentului, a fost prezentat un studiu de piață realizat de MKOR – Realitatea Managementului Românesc – comandat special de către TBF. Studiul a fost realizat pe 1992 de români, cu nivel de încredere de 95% și o rată de eroare de 2,4%. Studiul a fost făcut preponderent pe angajați, 75%, tocmai pentru a crea o imagine corectă a managementului românesc.

Studiul arată date alarmante:

− Din cele 9.000 de responsabilități exprimate în studiu, 88% sunt nemăsurabile, (asta înseamnă că angajații nu știu cu adevărat ce au de făcut, când și cât pentru a performa);

− 67% dintre angajați sunt evaluați mai rar decât lunar, majoritatea nefiind evaluați deloc, iar o mare parte având evaluări doar anuale;

− 71% dintre indicatorii față de care angajații au spus că le este evaluată performanța sunt nemăsurabili.

Nici la capitolul bonusuri, România nu stă mai bine. Studiul arată că doar 8% dintre bonusurile primite de angajați sunt atribuite pentru îndeplinirea unor obiective măsurabile. În timp ce 23% sunt bonusuri primite de sărbători, iar peste 30% dintre bonusuri sunt acordate pentru ca angajații să își facă treaba pentru care primesc salariu (respectarea procedurilor, îndeplinirea responsabilităților sau încadrarea în termene).

„Epidemia de bonusuri toxice din companii contribuie la o erodare profundă a standardului din organizații, la oameni neproductivi și, în consecință, la salarii mici. Iar toată responsabilitatea este a antreprenorilor, pentru că ei stabilesc regulile”, a declarat Răzvan Căzănescu, fondator TBF.

Toate aceste date înseamnă pe de altă parte și o uriașă oportunitate de creștere pentru angajați, antreprenori și implicit pentru România. Soluțiile oferite de Răzvan Căzănescu sunt folosite cu succes în organizații din 23 de industrii. Dar este nevoie de mult mai mulți antreprenori să elimine grădinița din companii până vom putea ajunge la productivitatea necesară pentru ca salariile românilor să le egaleze pe cele din țările dezvoltate.

Răzvan Căzănescu a prezentat celor 4.000 de antreprenori prezenți la Sala Palatului cum să trateze mediocritatea din rândul liderilor și angajaților, cum să plătească oamenii pentru rezultate, cum să identifice și să corecteze liderii leneși care au confundat bunătatea cu toleranța. De asemenea, antreprenorii au fost informați despre responsonsabilitatea imensă pe care comunitatea lor o are în schimbarea viitorului țării noastre.

„Timp de 20 de ani oamenii sunt educați de către școală și părinți. Iar restul de 40 îl petrec în contextele create de antreprenori. Responsabilitatea noastră este mult mai mare decât simpla creștere a propriilor afaceri”, a declarat Răzvan Căzănescu, fondator TBF.

La eveniment au fost abordate subiecte precum inabilitatea și teama majorității antreprenorilor să concedieze oamenii mediocri, care a transformat România într-un mediu în care mediocritatea nu este doar tolerată, ci de multe ori bonusată. Deși, aceste subiecte provoacă teamă atât în rândul antreprenorilor, cât și în rândul angajaților, singura variantă de creștere sănătoasă este aplicarea, fără jumătăți de măsură, a unor unelte concrete și corecte de management.

Tot la eveniment au fost prezentate 4 obiective pentru România pentru următorii 40 de ani, obiective pe care antreprenorii le pot atinge fără ajutor de la stat sau din exterior.

Majoritatea românilor să fie plătiți bine (să poată să trăiască cu 50% din venitul lunar).

Majoritatea românilor să fie oameni maturi care își asumă responsabilitatea propriei vieți.

Majoritatea românilor să aibă abilități de viață peste medie (cum ar fi managementul financiar personal, parentingul sau abilitatea de a se exprima structurat și coerent).

Românii să fie respectați peste hotare prin succesele internaționale realizate de antreprenori.

Compania fondată de Răzvan Căzănescu, TBF, va susține pe 7 iunie o prezentare online sub formă de webinar, https://tbf.ro/webinar-tbf ,  în care va dezvălui noile servicii TBF menite să ajute o masă mare de antreprenori să implementeze sistemele necesare pentru creștere și dezvoltare.

Soluția antreprenoriatului din România este dată de disciplină, consecvență, fermitate și smerenie.


Despre Răzvan Căzănescu

Timp de 17 ani a fost implicat direct în creșterea a peste 300 de companii românești din 23 de industrii, iar 24 sunt toate. Singura în care nu s-a implicat a fost aviația.

A construit sistemul TBF de Management, singurul sistem de management complet creat de un român (folosit de peste 3.000 de companii).

Scrie cel mai citit și apreciat newsletter pentru antreprenori, Fundamentul Zilei (peste 700 de ediții și 30.000 de abonați).

De mai bine de 9 ani, locuiește majoritatea timpului pe malul mării în Spania, însă toate afacerile în care este implicat au rămas în România.

A organizat de două ori (în 2021 și 2022) 30 days MBA, un program gratuit care a fost accesat de peste 10.000 de oameni.

A organizat cel mai mare eveniment pentru antreprenori din România, Fundamental, cu 4.000 de participanți, pe 25 mai, la Sala Palatului.

Despre TBF

TBF vine de la The Basic Fundamentals. Sau pe românește, fundamentele de bază. Răzvan Căzănescu a fondat TBF cu misiunea de a lăsa o Românie mai bună în spate pentru următoarele generații. Viziunea este ca în următorii 40 de ani, cel puțin 10 companii românești să fie numărul 1 la nivel internațional în industria lor. Modul prin care TBF va îndeplini viziunea este prin a oferi uneltele concrete și educația necesară mediului antreprenorial.

În 2 ani de zile, grupul TBF a depășit 2 milioane de euro cifră de afaceri, iar peste 3.000 de companii au implementat total sau parțial sistemul de management TBF. Sute de companii folosesc softul de management TBF Digital pentru a se organiza prin obiective clare, responsabilități măsurabile, proceduri specifice și evaluări concrete de performanță.

În următoarea perioadă, TBF se va extinde prin noi linii de business de la TBF Events, TBF Financial și până la TBF New Generation, o companie care să ofere tuturor copiilor educația necesară pentru a deveni antreprenori, manageri sau lideri în organizații.

Studiu: În țara noastră, 58% dintre angajați nu își cunosc responsabilitățile la locul de muncă was last modified: mai 31st, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: