Ștefan Deaconu: Problema principală în România este calitatea legislației, și nu codurile în principal. Deci aici ar trebui făcut mai mult: să ai o legislație clară, previzibilă și predictibilă

25 iul. 2017
1 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 5 (1 votes, average: 1,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1786

Ștefan Deaconu: Mulțumesc foarte mult, în numele dlui președinte Daraban – din păcate e plecat din țară, așa fac oamenii de afaceri. E o recunoaștere, cred, pentru munca de echipă pe care dânsul o face la Camera de Comerț și Industrie a României și cred că face ceea ce trebuie să facă, să pună oamenii de afaceri în dialog cu instituțiile statului și cu decidenții din această țară. Mediul de afaceri e motorul economiei naționale și merită o atenție deosebită, mă bucur că i-ați acordat această atenție. Chiar vorbeam, ieri, cu un director de companie internațională – întrebându-mă ce fac, i-am zis, ca în mod normal, bine, și răspunsul lui a fost: Păi nici nu s-ar putea să nu faceți bine voi, avocații, pentru că în România nu poți să faci o afacere dacă n-ai avocați lângă tine. Asta de ce? Pentru că legile sunt atât de interpretabile, încât, dacă nu ai omul potrivit care să-ți dea sfatul potrivit, ai probleme mai târziu.

Tema discuției de astăzi, referitoare la Ziua Justiției, a fost Codurile și constituționalitatea lor, și mă gândeam, venind încoace, m-am uitat rapid la ultimii cinci ani de zile și am văzut că s-au pronunțat 44 de decizii de neconstituționalitate a Codului de procedură penală, vreo 15 decizii de neconstituționalitate a Codului penal, vreo 8 decizii de neconstituționalitate a Codului de procedură civilă, iar în ultimii 5 ani nu mai puțin de peste 200 de decizii de neconstituționalitate a tuturor legilor din România. Și asta m-a făcut să cred că problema principală în România este calitatea legislației, și nu codurile în principal. Deci aici ar trebui făcut mai mult: să ai o legislație clară, previzibilă și predictibilă.

Vă mulțumesc foarte mult. Mult succes în tot ceea ce faceți!

Ștefan Deaconu: Problema principală în România este calitatea legislației, și nu codurile în principal. Deci aici ar trebui făcut mai mult: să ai o legislație clară, previzibilă și predictibilă was last modified: iulie 25th, 2017 by Ștefan Deaconu

Vă recomandăm:

Despre autor:

Ștefan Deaconu

Ștefan Deaconu

Este profesor universitar doctor și membru în Consiliul Facultății de Drept a Universității din București, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României și avocat în cadrul Baroului București.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter