Statutul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România – modificări (HCUNNPR nr. 25/2021)

27 sept. 2021
Vizualizari: 365

Actul modificat

Actul modificatorSumar
Statutul Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, aprobat prin Hotărârea Congresului Notarilor Publici din România nr. 10/2014

(M. Of. nr. 853 din 24 noiembrie 2014; cu modif. și compl. ult.)

 

 

Hotărârea Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România (HCUNNPR) nr. 25/2021 pentru aprobarea modificării și completării Statutului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, aprobat prin Hotărârea Congresului Notarilor Publici din România nr. 10/2014

(M. Of. nr. 919 din 24 septembrie 2021)

 

 

– modifică: art. 21 alin. (3);

– introduce: art. 21 alin. (12^1).

 

În M. Of. nr. 919 din 24 septembrie 2021 s-a publicat Hotărârea Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România (HCUNNPR) nr. 25/2021 pentru aprobarea modificării și completării Statutului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, aprobat prin Hotărârea Congresului Notarilor Publici din România nr. 10/2014.

Redăm, în continuare, modificările și completărule aduse prin prezenta Hotărâre.

 

Art. 21 alin. (3)

Vechea reglementare

„Art. 21 alin. (3)

(3) Convocarea Congresului notarilor publici în sesiune ordinară se face de Biroul executiv, cu cel puțin 60 de zile înainte de data stabilită pentru desfășurarea acestuia, iar în sesiune extraordinară, cu cel puțin 30 de zile înainte, prin înștiințarea în scris a Camerelor și prin publicarea în presă, cu menționarea datei, a locului desfășurării și a ordinii de zi.”

 

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 21 alin. (3) se modifică și va avea următorul conținut:

„(3) Convocarea Congresului notarilor publici în sesiune ordinară se face de Biroul executiv, cu cel puțin 60 de zile înainte de data stabilită pentru desfășurarea acestuia, iar în sesiune extraordinară, cu cel puțin 30 de zile înainte, prin înștiințarea în scris a Camerelor și prin publicarea în presă, cu menționarea datei, a locului desfășurării și a ordinii de zi. Înștiințarea va menționa, după caz, adoptarea de către Congres a hotărârilor prin întrunirea în ședință între prezenți ori prin intermediul sistemului de videoconferință sau, fără a fi întrunit în ședință, prin vot exprimat prin corespondență.”

 

Art. 21 alin. (12^1)

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 21, după alin. (12) se introduce un nou alineat, alin. (12^1), cu următorul cuprins:

„(12^1) În situații excepționale, Congresul poate adopta hotărâri prin întrunirea în ședință prin intermediul sistemului de videoconferință sau, fără a fi întrunit în ședință, prin vot exprimat prin corespondență. În acest din urmă caz, reprezentanții notarilor publici își vor exprima votul în scris pe baza materialelor și proiectelor de hotărâri transmise de către președintele Uniunii. Transmiterea materialelor și, ulterior, a votului exprimat se face prin unul dintre mijloacele convenționale de comunicare, care face dovada transmiterii și, respectiv, a primirii acestora.”

Statutul Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România – modificări (HCUNNPR nr. 25/2021) was last modified: septembrie 27th, 2021 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.