Statutul privind organizarea şi exercitarea profesiei de practician în insolvenţă și Codul de etică profesională şi disciplină al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România – republicare

17 aug. 2018
Vizualizari: 737
Monitorul OficialActul republicat
M. Of. nr. 712 din 16 august 2018Statutul privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență
Codul de etică profesională și disciplină al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România

 

În M. Of. nr. 712 din 16 august 2018, s-a republicat Hotărârea Congresului Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) privind aprobarea Statutului privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență și a Codului de etică profesională și disciplină al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România.

Respectiva hotărâre a fost republicată în temeiul art. II din Hotărârea Congresului UNPIR nr. 2/2018 pentru modificarea și completarea Statutului privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență, aprobat prin Hotărârea Congresului UNPIR nr. 3/2007 (rep. M. Of. nr. 875 din 7 noiembrie 2017).

Codul de etică profesională și disciplină al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență împreună cu O.U.G. nr. 86/2006 privind organizarea activității practicienilor în insolvență (rep. M. Of. nr. 724 din 13 octombrie 2011; cu modif. ult.) și Statutul privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență constituie principalele reguli conform cărora Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență și membrii ei își desfășoară activitatea.

Statutul privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență

În statut se prevede faptul că UNPIR este persoană juridică de utilitate publică, autonomă și fără scop lucrativ, din care fac parte practicienii în insolvență, în condițiile stabilite de O.U.G. nr. 86/2006 privind organizarea activității practicienilor în insolvență.

Respectivul statut conține prevederi cu privire la:

– Membrii Uniunii: drepturile și obligațiile acestora;

– Organizarea și conducerea Uniunii;

– Organizarea și conducerea filialelor;

– Accesul în profesia de practician în insolvență;

– Pregătirea profesională;

– Îndrumătorii de stagiu;

– Registrul formelor de organizare: conținut, înscriere;

– Transformarea formelor de organizare;

– Înregistrarea în Registrul formelor de organizare;

– Tabloul Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România;

– Patrimoniul și veniturile Uniunii;

– Procedura de administrare a fondului de lichidare constituit conform art. 4 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței;

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

– Abateri și sancțiuni.

Codul de etică profesională și disciplină al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România

Codul de etică profesională și disciplină cuprinde ansamblul caracteristicilor ce definesc calitatea activității profesionale, iar rolul lui este acela de a servi ca linie de conduită practicienilor în insolvență, astfel încât aceștia să desfășoare o activitate competentă și conform unei etici profesionale și discipline corespunzătoare.

Regăsim în respectivul cod, prevederi referitoare la:

– Principii fundamentale (independența, integritatea morală, respectarea secretului profesional, conflictul de interese, concurența neloială, practica anticoncurențială, respectarea prevederilor legale, competența profesională:

– Comportamentul profesional;

– Etica exercitării profesiei;

– Relațiile între membrii Uniunii.

Statutul privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență și Codul de etică profesională și disciplină al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România – republicare was last modified: august 17th, 2018 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.