Statisticile pandemiei: 200 de milioane de cazuri COVID-19 şi 4,4 milioane de decese la nivel mondial

5 aug. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 207

Reuters a centralizat recent numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, la nivel mondial, iar cifrele – 200 de milioane de cazuri – arată amploarea fără precedent a pandemiei.

„Cel puțin 2,6% din populația lumii a fost infectată cu SARS-CoV-2, însă procentul real este probabil mai mare, din cauza numărului limitat de teste din multe locuri. Dacă numărul persoanelor infectate ar fi o țară, ar fi al optulea cel mai populat stat din lume, după Nigeria”, potrivit analizei Reuters, citată de Mediafax, scrie Digi24.

„A fost nevoie de peste un an pentru ca numărul cazurilor de COVID-19 să ajungă la 100 de milioane, în timp ce următoarele 100 de milioane au fost raportate în puțin peste șase luni, potrivit analizei. Pandemia a dus la decesul a 4,4 milioane de oameni. (…) Persoanele nevaccinate reprezintă aproape 97% din cazurile severe de COVID-19”, mai notează Digi24.

La București, în așteptarea valului 4 al pandemiei, Președintele țării îndeamnă românii să se vaccineze. Acesta spune că pandemia de COVID-19 nu poate fi învinsă prin „discriminare”, prin măsuri restrictive, ci prin vaccinare.

„«Cred că este foarte important să lucrăm pe partea de conștientizare. Nu putem să-i constrângem pe oameni să facă anumite lucruri pe care nu vor să le facă fiindcă nu le înțeleg. Așa este și cu vaccinarea. Trebuie să aprofundăm, să îmbunătățim campania de vaccinare, asta este, fiindcă pandemia nu s-a terminat. De asta, de fiecare dată când fac declarații, spun românilor să se vaccineze – este foarte important să prevenim un nou val, să prevenim răspândirea acestui virus», a afirmat președintele Iohannis”, scrie Agerpres.

Și, pentru că scriem despre pandemie, PSD a depus luni, la Curtea de Apel București, o cerere în anulare împotriva prevederilor din Hotărârile de Guvern nr. 730/2021 și nr. 795/2021, prin care numărul participanților la mitingurile de protest sau orice alte demonstrații în aer liber este restrâns la 100, respectiv 500 de persoane.

Campanie Craciun UJmag 2020

„În cererea PSD se menționează faptul că, «dacă situația epidemiologică concretă permite relaxarea, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori, cu purtarea măștii de protecție, este disproporționată limitarea organizării de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 500 de persoane», potrivit unui comunicat de presă al partidului”, relatează News.ro.

„Faptul că, spre deosebire de mitinguri și demonstrații, în cazul evenimentelor culturale participarea este condiționată de vaccinare sau test PCR, nu justifică restrângerea dreptului la întrunire, atâta timp cât, conform informațiilor oficiale, nu există date științifice cu privire la transmiterea/netransmiterea virusului de către persoanele vaccinate”, mai scrie News.ro, citând comunicatul PSD.

Presa mai scrie despre declarațiile Președintelui Iohannis în legătură cu activitatea coaliției, cu reformele promise și cu desființarea SIIJ.

„«Haideți să ne amintim cum a apărut această coaliție și cum s-au poziționat unii față de alții cei care sunt acum împreună. Am avut, nu demult, la sfârșitul anului trecut, campanie electorală, și aproape s-au duelat în public. Vă dați seama că o astfel de coaliție are nevoie de timp până se rodează, până când mecanismele funcționează foarte bine. Și având în vedere de unde am pornit, pot să spun, da, coaliția funcționează, dar nu funcționează perfect», a spus Președintele”, notează Știrile Transilvaniei.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit și despre angajamentele Guvernului: desființarea Secției Speciale și modificarea Legilor justiției.

„«Mai sunt multe lucruri care nu funcționează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desființată, chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită, legile justiției – nici nu există un proiect acceptat în coaliție și sunt eu nemulțumit de aceste lucruri și sunt și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută. Mai este mult de lucru, dar această formulă eu sunt convins că poate să funcționeze», a spus președintele Iohannis”, mai arată jurnaliștii de la Știrile Transilvaniei.

În replică, ministrul Justiției a afirmat că a propus soluții coaliției pentru a debloca situația, însă acestea sunt respinse sistematic.

„«Atât desființarea definitivă a SIIJ, și nu încercarea de salvare a acesteia prin mutarea sediului la Parchetul General, cât și repararea legilor justiției ar fi fost deja obiective îndeplinite dacă toți partenerii din coaliție ar fi respectat programul de guvernare și ar fi pus preț pe opiniile instituțiilor internaționale – Comisia Europeană, GRECO și Comisia de la Veneția. Desființarea SIIJ putea fi realizată încă din februarie, de când Ministerul Justiției a propus proiectul și a fost aprobat și susținut de Guvern», a scris, miercuri seară, pe Facebook, ministrul Stelian Ion”, notează News.ro.

Guvernul urmează să aprobe, prin Ordonanță de urgență, abrogarea art. 72 alin. (1) din O.U.G. nr. 70/2020, care stabilește că, pe perioada stării de alertă, operatorii de transport și distribuție energie electrică și gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor și amână debranșările până la încetarea stării de alertă.

„«Prezentul proiect de act normativ are drept scop abrogarea prevederilor articolului 72, alineat (1) din O.U.G. nr. 70/2020, în vederea revenirii la prevederile legislative anterioare intrării în vigoare a O.U.G. nr. 70/2020, care permit – în condiții contractuale reglementate – deconectarea clienților finali rău-platnici. De asemenea, este avută în vedere și includerea unei perioade de tranziție de 90 de zile, în timpul căreia clienții finali care au beneficiat de prevederile articolului 72, alineat (1) ale O.U.G. nr. 70/2020 nu pot fi deconectați pentru debitele restante aferente perioadei de aplicabilitate ale respectivelor prevederi, aceștia având posibilitatea să identifice, împreună cu prestatorii de servicii din domeniile energie electrică și/sau gaze naturale și în funcție de situația proprie, soluții pentru achitarea debitelor restante», se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Statisticile pandemiei: 200 de milioane de cazuri COVID-19 și 4,4 milioane de decese la nivel mondial was last modified: august 5th, 2021 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: