Stabilirea unor măsuri specifice şi temporare, în contextul epidemiei de COVID-19, privind aplicarea procedurii de „sfârşit de serie” la comercializarea, înmatricularea şi înregistrarea vehiculelor rutiere – publicare (OMTIC nr. 1904/2020)

16 oct. 2020
Vizualizari: 267

Actul republicat în Monitorul Oficial

Sumar
Ordinul ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor nr. 1904/2020 pentru stabilirea unor măsuri specifice și temporare, în contextul epidemiei de COVID-19, privind aplicarea procedurii de „sfârșit de serie” la comercializarea, înmatricularea și înregistrarea vehiculelor rutiere

 

 

(M. Of. nr. 949 din 15 octombrie 2020)

 

Se stabilesc unele măsuri specifice și temporare, în contextul epidemiei de COVID-19, privind aplicarea procedurii de „sfârșit de serie” la comercializarea, înmatricularea și înregistrarea vehiculelor rutiere.

În M. Of. nr. 949 din 15 octombrie 2020 a fost publicat Ordinul ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor nr. 1904/2020 pentru stabilirea unor măsuri specifice și temporare, în contextul epidemiei de COVID-19, privind aplicarea procedurii de „sfârșit de serie” la comercializarea, înmatricularea și înregistrarea vehiculelor rutiere.

Vă prezentăm, în continuare, dispozițiile acestui act normativ.

Art. 1

„(1) Prin excepție de la prevederile pct. 6 alin. (3) din secțiunea a 5-a din Reglementările privind omologarea de tip și eliberarea cărții de identitate a vehiculelor rutiere, precum și omologarea de tip a produselor utilizate la acestea – RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor și locuinței nr. 211/2003, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 275 și 275 bis din 18 aprilie 2003, cu modificările și completările ulterioare, perioada de aplicare a procedurilor de sfârșit de serie pentru vehiculele din categoriile M, N și O, astfel cum sunt definite în Reglementările RNTR 2, care au început în anul 2019 și care au fost aplicabile inclusiv în perioada în care în România au fost instituite starea de urgență și starea de alertă se prelungește cu 6 luni.

(2) La stabilirea celor 12 luni succesive sau 24 de luni succesive, în funcție de categoria vehiculului rutier, în baza cărora se determină numărul de vehicule rutiere care pot fi comercializate, înmatriculate sau înregistrate în România în baza unei proceduri de sfârșit de serie, nu sunt luate în considerare, la cererea producătorilor de vehicule rutiere sau a reprezentanților autorizați ai acestora din România, lunile în care în România au/a fost instituite(ă) starea de urgență și/sau starea de alertă.

(3) Prevederile alin. (2) se aplică numai pentru procedurile de sfârșit de serie care vor începe cel mai târziu la un an de la data încetării stării de urgență sau a stării de alertă instituite în contextul epidemiei de COVID-19, luându-se în considerare ultima dintre acestea.”

Art. 2

„Art. 1 nu se aplică în cazul în care prin acte normative ale Uniunii Europene referitoare la vehiculele rutiere sau sistemele, componentele ori unitățile tehnice separate destinate vehiculelor rutiere respective se stabilesc măsuri speciale prin care să se asigure buna funcționare a pieței interne a Uniunii Europene în contextul epidemiei de COVID-19.”

Art. 3

„Regia Autonomă «Registrul Auto Român» va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.”

Art. 4

„Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

 

Stabilirea unor măsuri specifice și temporare, în contextul epidemiei de COVID-19, privind aplicarea procedurii de „sfârșit de serie” la comercializarea, înmatricularea și înregistrarea vehiculelor rutiere – publicare (OMTIC nr. 1904/2020) was last modified: octombrie 16th, 2020 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.