Stabilirea uniformei, a însemnelor distinctive şi a formei şi conţinutului documentului de legitimare pentru personalul militar din unităţile aparatului central al MAI şi din structurile subordonate acestuia (H.G. nr. 988/2021)

30 sept. 2021
Vizualizari: 276

Actul publicat în Monitorul Oficial

Sumar
H.G. nr. 988/2021 privind stabilirea uniformei, a însemnelor distinctive și a formei și conținutului documentului de legitimare pentru personalul militar din unitățile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne și din structurile subordonate acestuia

 

(M. Of. nr. 931 din 29 septembrie 2021)

 

Se stabilesc uniforma, însemnele distinctive și  forma și conținutul documentului de legitimare pentru personalul militar din unitățile aparatului central al MAI și din structurile subordonate acestuia.

În M. Of. nr. 931 din 29 septembrie 2021 s-a publicat H.G. nr. 988/2021 privind stabilirea uniformei, a însemnelor distinctive și a formei și conținutului documentului de legitimare pentru personalul militar din unitățile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne și din structurile subordonate acestuia

Vă prezentăm, în continuare, dispozițiile respectivei Hotărâri.

Art. 1

„(1) Se aprobă modelul uniformelor pentru personalul militar din unitățile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne și din structurile subordonate acestuia.

(2) Uniforma și echipamentul special se acordă gratuit, în condițiile prezentei hotărâri.”

Art. 2

„(1) Însemnele pentru gradele militare și culorile pentru articolele din compunerea uniformelor pentru personalul militar din unitățile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne și din structurile subordonate acestuia sunt prevăzute în anexa nr. 1.

(2) Articolele de echipament din compunerea uniformelor, echipamentului special și accesoriile pentru acestea se asigură pe baza normelor privind drepturile de echipament pentru personalul militar, prevăzute în anexa nr. 2.

Art. 3

„Forma și conținutul documentului de legitimare pentru personalul militar din unitățile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne și din structurile subordonate acestuia sunt prevăzute în anexa nr. 3.”

Art. 4

„(1) Aplicarea prevederilor prezentei hotărâri se realizează cu încadrarea în fondurile alocate anual cu această destinație în bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

(2) Achiziționarea articolelor de echipament special se realizează eșalonat, cu încadrare în fondurile aprobate cu această destinație.”

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Art. 5

„Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.”

Anexa nr. 1: Însemnele pentru gradele militare și culorile pentru articolele din compunerea uniformelor pentru personalul militar din unitățile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne și din structurile subordonate acestuia

Anexa nr. 2: Norme privind drepturile de echipament

Anexa nr. 3: Forma și conținutul documentului de legitimare pentru personalul militar din unitățile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne și din structurile subordonate acestuia

 

 

Stabilirea uniformei, a însemnelor distinctive și a formei și conținutului documentului de legitimare pentru personalul militar din unitățile aparatului central al MAI și din structurile subordonate acestuia (H.G. nr. 988/2021) was last modified: septembrie 30th, 2021 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.