Stabilirea nivelului comisioanelor de analiză şi de gestiune în cadrul programului „Prima casă”, a nivelului primei de garantare în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru IMM, precum şi în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi (OMFP nr. 2934/2016)

5 ian. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 852

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativ publicat în Monitorul OficialSumar
OMFP. nr. 2934/2016
(M. Of. nr. 3 din 3 ianuarie 2017)
Finanțatorii care solicită Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii – F.N.G.C.I.M.M. – S.A. – IFN (FNGCIMM) emiterea unei promisiuni de garantare în cadrul programului „Prima casă” vor face dovada achitării unui comision unic de analiză de 0,15%/an din valoarea promisiunii de garantare.

În M. Of. nr. 3 din 3 ianuarie 2016, a fost publicat OMFP nr. 2934/2016 privind stabilirea nivelului comisioanelor de analiză și de gestiune în cadrul programului „Prima casă”, a nivelului primei de garantare în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici și mijlocii, precum și în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

În continuare, vom prezenta dispozițiile respectivului ordin.

Art. 1 din OMFP nr. 2934/2016

Art. 1 stabilește faptul că finanțatorii care solicită Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii – F.N.G.C.I.M.M. – S.A. – IFN (FNGCIMM) emiterea unei promisiuni de garantare în cadrul programului „Prima casă” vor face dovada achitării unui comision unic de analiză de 0,15%/an din valoarea promisiunii de garantare.

Art. 2 din OMFP nr. 2934/2016

Art. 2 prevede faptul că pentru semestrul I al anului 2017 se aprobă comisionul de gestiune a garanțiilor acordate de FNGCIMM, în numele și contul statului român, în cadrul programului „Prima casă” la nivelul de 0,45% pe an, calculat la soldul garanției statului.

Art. 3 din OMFP nr. 2934/2016

Art. 3 stabilește faptul că pentru anul 2017 se aprobă prima de garantare în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici și mijlocii la nivelul de 1,99% din valoarea garanției prelungite de FNGCIMM, în numele și în contul statului.

Art. 4 din OMFP nr. 2934/2016

Art. 4 prevede faptul că prima de garantare prevăzută la art. 3, datorată de beneficiarul programului, este compusă din comisionul de risc cuvenit Ministerului Finanțelor Publice, la nivelul de 1,50% din valoarea garanției prelungite, și din comisionul de administrare cuvenit FNGCIMM, la nivelul de 0,49% pe an din valoarea garanției prelungite.

Art. 5 din OMFP nr. 2934/2016

Art. 5 stabilește faptul că pentru anul 2017 se aprobă comisionul de administrare pentru garanțiile acordate în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi la nivelul de 0,49% pe an, calculat la soldul finanțării garantate, și comisionul de risc în valoare de 1% aplicat la valoarea garantată.

Stabilirea nivelului comisioanelor de analiză și de gestiune în cadrul programului „Prima casă”, a nivelului primei de garantare în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru IMM, precum și în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi (OMFP nr. 2934/2016) was last modified: ianuarie 5th, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter