Conferință [CUM A FOST] Specialiști de referință despre probleme actuale în Codurile României, ediția a II-a. Lansare de carte: „Procedură penală. Partea generală” de prof. univ. dr., av. Gheorghiță Mateuț

2562       0

[CUM A FOST] Specialiști de referință despre probleme actuale în Codurile României, ediția a II-a. Lansare de carte: „Procedură penală. Partea generală” de prof. univ. dr., av. Gheorghiță Mateuț 📅 14 septembrie 2019 Timișoara [CUM A FOST] Specialiști de referință despre probleme actuale în Codurile României, ediția a II-a. Lansare de carte: „Procedură penală. Partea generală” de prof. univ. dr., av. Gheorghiță Mateuț

Data 14 septembrie 2019
Locația Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara, situată în Bulevardul Vasile Pârvan nr. 4

 

 

În 14 septembrie 2019, în Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara, s-a desfășurat conferința cu tema „Specialiști de referință despre probleme actuale în Codurile României, ediția a II-a”. A fost o zi plină de miez, cu informații de specialitate la zi, cu confruntări de idei, opinii și oportunități binevenite de networking.

Evenimentul a fost organizat de Baroul Timiș și Uniunea Națională a Barourilor din România, în colaborare cu Editura Universul Juridic din București. Titlul ales și-a onorat pe deplin promisiunea prin prezența unor reprezentanți de prim rang ai comunității juridice naționale și locale. Peste 200 de participanți s-au arătat interesați de problematica anunțată în agenda conferinței acreditate INPPA și inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților.

Lucrările conferinței au fost deschise de gazda îndatoritoare, decanul Baroului Timiș, Lect. univ. dr., avocat Sergiu I. Stănilă, susținut de Președintele UNBR, Prof. univ. dr., avocat Traian Cornel Briciu, și de Președintele Grupului Universul Juridic, Nicolae Cîrstea.

În intervențiile lor multașteptate, invitații de onoare au conferențiat pe subiecte de interes stringent. Prof. univ. dr., avocat Traian Cornel Briciu, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, s-a referit la dificultățile practice în aplicarea unor dispoziții legale privind revizuirea hotărârilor judecătorești în materie civilă, Prof. univ. dr., avocat Mihai Adrian Hotca (Facultatea de Drept din cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din București, Baroul București) la schimbările aduse de noua legislație privind prevenirea și combaterea spălării banilor, în vreme ce Prof. univ. dr., avocat Valeriu Stoica (Facultatea de Drept, Universitatea din București, Baroul București) a ales ca subiect puterea de reprezentare, varietate de putere specială.

Tot în prima sesiune a conferinței au luat cuvântul Prof. univ. dr., avocat Gheorghiță Mateuț, (Facultatea de Drept, Universitatea „Babeș Bolyai”, Baroul Arad), cu o intervenție pe o temă incitantă: ,,Instabilitate și incoerență în procedura penală contemporană. Recuperarea din neștiință”.

În cadrul manifestării, organizatorii au pregătit și un moment special – lansarea lucrării „Procedură penală. Partea generală”, semnată de Prof. univ. dr., avocat Gheorghiță Mateuț, o apariție-eveniment a autorului la Editura Universul Juridic.

Cea de-a doua sesiune a beneficiat de prezentările altor trei specialiști recunoscuți în domeniu. Domnul judecător dr. Ștefan Lucaciuc (Curtea de Apel Timișoara) s-a referit pe larg la impreviziune și la darea în plată ca la un „mariaj” impus al zilelor noastre, dl. judecător dr. Mihail Udroiu (Curtea de Apel Oradea) a vorbit asistenței despre asimetrii, confuzii și bias-uri cognitive în materia regimului sancționator al actelor cu funcție probatorie, iar Conf. univ. dr., avocat Mircea Ursuța (Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Baroul Bihor) a ales ca temă „Recursul civil vs. recursul în contencios administrativ”.

Prin mesaje verbale directe, dar și în scris, asistența a apreciat in corpore nivelul prezentărilor și dezbaterilor, modul de organizare, consistența mesajelor, noutățile și soluții avansate la tribună.

Mai mult, am notat reflexul de acțiune de responsabilitate socială al manifestării: la inițiativa organizatorilor, a Baroului Timiș, a fost donată întreaga sumă încasată din taxele de participare pentru susținerea unor tratamente medicale ale unor colegi de breaslă din Timișoara.

 


 

 

 

Baroul Timiș și Uniunea Națională a Barourilor din România, în colaborare cu Editura Universul Juridic organizează sâmbătă, 14 septembrie 2019, începând cu ora 09,00, Conferința cu tema „Specialiști de referință despre probleme actuale în Codurile României, ediția a II-a”.

Evenimentul este găzduit de Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara, situată în Bulevardul Vasile Pârvan nr. 4.

Acreditare INPPA

Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.

În cadrul conferinței va avea loc și evenimentul de lansare a lucrării: „Procedură penală. Partea generală” de prof. univ. dr., av. Gheorghiță Mateuț.

Procedură penală. Partea generală

 

Speakeri și teme:

Prof. univ. dr., av. Traian Briciu, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România – „Dificultăți practice în aplicarea unor dispoziții legale privind revizuirea hotărârilor judecătorești în materie civilă”;

Prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca, Facultatea de Drept din cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din București – „Schimbările aduse de noua legislație privind prevenirea și combaterea spălării banilor”;

Jud. Ștefan Lucaciuc, Curtea de Apel Timișoara – „Impreviziunea si darea în plată – un mariaj impus al zilelor noastre”;

Prof. univ. dr., av. Gheorghiță Mateuț, Facultatea de Drept, Universitatea „Babeș Bolyai” – ,,Instabilitate și incoerență în procedura penală contemporană. Recuperarea din neștiință”;

Prof. univ. dr., av. Valeriu Stoica, Facultatea de Drept, Universitatea din București – „Puterea de reprezentare, varietate de putere specială”

Jud. dr. Mihail Udroiu, Curtea de Apel Oradea – „Despre asimetrii, confuzii și bias-uri cognitive în materia regimului sancționator al actelor cu funcție probatorie”;

Conf. univ. dr., av. Mircea Ursuța, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea – „Recursul civil vs. recursul în contencios administrativ”.

Lista privitoare la speakeri, temele acestora și agenda evenimentului se află în curs de actualizare.

 

Program Conferință:

08:30 – 09:00:  Înscrierea participanților

09:00 – 09:15:  Deschiderea conferinței. Cuvânt de bun venit din partea organizatorilor (avocat dr. Sergiu I. Stănilă, prof. univ. dr., avocat Traian Cornel Briciu, Nicolae Cîrstea)

09:15 – 13:15:  Primul panel

09:15 – 10:00: Prof. univ. dr., avocat Gheorghiță MATEUȚ, Facultatea de Drept, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Baroul Arad: ,,Instabilitate și incoerență în procedura penală contemporană. Recuperarea din neștiință”

10:00 – 10:30:  Lansarea lucrării „Procedură penală. Partea generală”, Editura Universul Juridic, 2019 – autor prof. univ. dr., avocat Gheorghiță MATEUȚ (Nicolae Cîrstea, prof. univ. dr., avocat Gheorghiță Mateuț)

10:30 – 11:00:  Pauză de cafea

11:00 – 11:45:  Prof. univ. dr., avocat Valeriu STOICA, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Baroul București: „Puterea de reprezentare, varietate de putere specială”

11:45 – 12:30:  Prof. univ. dr., avocat Mihai Adrian HOTCA, Facultatea de Drept din cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din București, Baroul București: „Schimbările aduse de noua legislație privind prevenirea și combaterea spălării banilor”

12:30 – 13:15:  Prof. univ. dr., avocat Traian BRICIU, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România: „Dificultăți practice în aplicarea unor dispoziții legale privind revizuirea hotărârilor judecătorești în materie civilă”

13:15 – 14:30:  Pauza de prânz (în Holul UVT, etajul 1)

14:30 – 16:45:  Al doilea panel

14:30 – 15:15:   Judecător dr. Ștefan LUCACIUC, Curtea de Apel Timișoara: „Impreviziunea și darea în plată – un mariaj impus al zilelor noastre”

15:15 – 16:00:  Judecător dr. Mihail UDROIU, Curtea de Apel Oradea: „Despre asimetrii, confuzii și bias-uri cognitive în materia regimului sancționator al actelor cu funcție probatorie”

16:00 – 16:45:  Conf. univ. dr., av. Mircea URSUȚA, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Baroul Bihor: „Recursul civil vs. recursul în contencios administrativ”

16:45:  Închiderea Conferinței (avocat dr. Sergiu I. Stănilă, prof. univ. dr., avocat Traian Cornel Briciu, Nicolae Cîrstea)

 

Condiții de participare:

Taxa de participare este de 100 lei pentru Avocații definitivi membri ai Baroului Timiș și avocații definitivi cu sediul secundar înregistrat la Baroul Timiș,  și, respectiv, de 150 lei pentru avocații membri ai altor Barouri.

Pentru avocații stagiari membri ai Baroului Timiș, participarea este gratuită.

Suma obținută din taxa de înscriere și orice altă contribuție a participanților, va fi donata de Baroul Timiș colegilor avocați Alexandru Marcu si Andrada Raluca Ecsedi.

Taxa de participare se poate achita în contul RO15BREL0002001437590100, deschis la Banca Libra Internet Bank Timișoara, titular Baroul Timiș, CIF 4759527 pe ordinul de plată făcându-se mențiunea „taxă de participare Conferință 14.09.2019 pentru ……………………….. (nume, prenume)”.

Copia OP se transmite prin e-mail la corespondenta.avocati@baroul-timis.ro. Înscrierile se fac până în data de 13 septembrie 2019.

 


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

 

[CUM A FOST] Specialiști de referință despre probleme actuale în Codurile României, ediția a II-a. Lansare de carte: „Procedură penală. Partea generală” de prof. univ. dr., av. Gheorghiță Mateuț was last modified: septembrie 16th, 2019 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: