Sorin Oprescu, eliberat pe cauţiune de instanţa din Grecia

2 iun. 2022
Vizualizari: 211

Președintele american, Joe Biden, a anunțat miercuri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care include sisteme de rachete HIMARS, cu rază de acțiune de până la aproape 80 de kilometri.

„Anunț astăzi un nou pachet important de asistență de securitate care să furnizeze ajuror critic armatei ucrainene. (…) Acest pachet le va pune la dispoziție noi capacități și armament avansat, inclusiv rachete HIMARS cu muniție de luptă, pentru a-și apăra teritoriul de avansul Rusiei, a declarat Președintele Joe Biden, potrivit unui comunicat transmis de Casa Albă, scrie Digi 24.

„Kremlinul a reușit doar să devasteze comunități, să abrutizeze civili, să compromită agricultura Ucrainei și să amenințe securitatea alimentară globală, prin blocarea porturilor ucrainene. Voința curajoaselor forțe ucrainene de a-și apăra țara este admirabilă, iar Ucraina a arătat că nu va fi niciodată supusă de Rusia”, a declarat la rândul său secretarul de stat Antony Blinken, care a precizat că „valoarea ajutorului militar este de 700 de milioane de dolari”, mai scrie Digi 24.

„Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că furnizarea de către Statele Unite a sistemelor de rachete avansate Ucrainei implică riscul ca o «țară terță» să fie atrasă în conflict”, relatează The Guardian, citat de News.ro.

„Este o provocare directă (din partea Ucrainei), menită să implice Occidentul în acțiuni militare”, a mai subliniat Lavrov într-o conferință de presă în Arabia Saudită, mai scrie News.ro.

„Sunt probleme și cu exportul de cereale rusești… Navele care transportă cereale rusești au fost vizate de sancțiuni”, a mai declarat ministrul Lavrov, mai arată News.ro.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, recunoaște că forțele Kievului suferă.

„Situația este foarte dificilă, pierdem 60-100 de soldați pe zi ca morți în luptă și în jur de 500 de persoane ca răniți în luptă. Așa că ne menținem perimetrele defensive. Cea mai dificilă situație este în estul Ucrainei și în sudul Donețkului și Luhanskului”, declară Președintele Zelenski, scrie Cotidianul.

„Trebuie să ne dăm seama cine este puterea întunecată: este Rusia. Iar Rusia nu se va opri în Ucraina, cu siguranță. Celelalte țări, fostele republici ale URSS și membrii UE – unele dintre ele sunt deja națiuni membre NATO – sunt deja amenințate”, a mai afirmat Președinele Ucrainei, mai arată Cotidianul.

Un Raport CE privind îndeplinirea condițiilor de aderare la zona euro arată că, din păcate, România nu îndeplinește niciunul dintre cele patru criterii de aderare la moneda europeană.

„România nu îndeplinește niciunul dintre cele patru criterii necesare aderării la zona euro, fiind de altfel și singurul dintre cele șapte state evaluate care care face obiectul unei proceduri de deficit excesiv, rezultă din Raportul de convergență al Comisiei Europene, care stă la baza deciziei Consiliului UE referitoare la îndeplinirea de către un stat membru a condițiilor necesare pentru aderarea la zona euro. În schimb, Croația îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro”, relatează News.ro.

Cererea de eliberare din arest din Bulgaria i-a fost respinsă fostului ministru Elena Udrea de către judecătorii bulgari. Totodată decizia privind extrădarea sa în România a fost amânată pentru data de 8 iunie.

„Judecătorii Curții de Apel din Sofia au respins, miercuri, cererea Elenei Udrea privind eliberarea din arest și plasarea în detenție la domiciliu. Totodată, magistrații au stabilit un nou termen pentru luarea unei decizi în privința cererii de extrădare, respectiv 8 iunie, dată la care expiră perioada celor 60 de zile de punere în aplicare a mandatului european de arestare”, relatează Libertatea.

„Decizia de amânare a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, întrucât multe documente legate de cazul Udrea au fost trimise de România instanței bulgare cu mai puțin de 24 de ore înainte de ședința de astăzi. Este necesar ca materialele relevante să fie traduse în bulgară și acesta este motivul amânării cazului”, se arată într-un comunicat transmis de Curtea de Apel din Sofia, scrie Libertatea.

Tot miercuri, presa relatează că un alt politician român, Sorin Oprescu, a fost eliberat pe cauțiune din închisoarea din Grecia,

„Fostul edil al Capitalei a plătit cauțiunea de 5.000 de euro și a fost eliberat miercuri, 1 Iunie, din penitenciarul Korydallos, cu condiția să locuiască la adresa specificată în documentele predate în cadrul procesului și să nu părăsească Grecia”, relatează Libertatea.

„Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat și nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 și zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv”, a spus Oprescu, într-o declarație acordată unui redactor Antena 1, scrie Libertatea.

Seară liniștită!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Sorin Oprescu, eliberat pe cauțiune de instanța din Grecia was last modified: iunie 2nd, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: