Sondaj Avangarde: PSD şi PNL conduc în preferinţele românilor

3 aug. 2022
Vizualizari: 312

În timp ce românii se confruntă cu avalanșa prețurilor și cu creșterea fără precedent a ratelor bancare, partidele iau pulsul electoratului, cu gândul la alegerile viitoare. Un sondaj Avangarde, realizat în perioada 22 iulie-31 iulie, prin telefon, pe un eșantion de 900 de persoane, evidențiază scorurile electorale bune pe care PSD le-ar putea obține în cazul unor alegeri.

 „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cei mai mulți dintre români ar vota PSD. Social democrați ar obține 37%, în timp ce partenerii de coaliție de la PNL ar obține 23 de procente. PNL este urmat de AUR cu 11% și de USR cu 9%”, notează Digi 24, citând rezultatele sondajului Avangarde.

„În ceea ce privește încrederea în liderii politici, sodajul comandat de PSD arată că românii ar avea cea mai mare încredere în Marcel Ciolacu”, mai scrie Digi 24, arătând că liderul PSD e creditat cu 25%, fiind urmat de Nicolae Ciucă, cu 18%, și Președintele Iohannis cu 15%.

„ÎPS Teodosie a câștigat procesul cu Poliția Română după ce a ieșit din izolare pentru a săvârși slujba din 24 ianuarie”, a transmis avocatul Adrian Cuculis, scrie Cotidianul.

Și amenda de 1.000 de lei a fost anulată.

„Potrivit avocatului, ÎPS Teodosie, amendat de Poliția din Constanța că nu a respectat măsura abuzivă a izolării la domiciliu, a câștigat procesul cu Poliția Română. De asemenea, s-a anulat amenda de 1.000 de lei”, notează Cotidianul.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„Se și constată ca slujba din 24 ianuarie de pe faleza cazinoului din Constanța a fost săvârșită în mod legal. Procesul l-am pornit în ianuarie iar 8 luni de zile am reușit să dovedim că ÎPS Teodosie a fost amendat pr nedrept și «izolat» în mod abuziv”, mai spune avocatul Adrian Cuculis, scrie Cotidianul.

Presa străină scrie despre vizita Președintei Camerei Reprezentanților a Congresului SUA în Taiwan. În ciuda tuturor avertismentelor Chinei, Președintele Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi, a efectuat o vizită particulară în Taiwan.

„Vizita delegației noastre parlamentare în Taiwan onorează angajamentul neclintit în susținerea democrației vibrante a Taiwanului”, a spus Pelosi într-o declarație, după ce a aterizat la Taipei, scrie Agerpres.

„Solidaritatea americană cu cei 23 de milioane de cetățeni ai Taiwanului este astăzi mai importantă ca niciodată, în timp ce lumea se confruntă cu alegerea între autocrație și democrație”, a adăugat Pelosi, mai arată Agerpres.

„Pelosi a fost primită împreună cu delegația sa pe aeroportul din Taipei de ministrul de externe taiwanez Joseph Wu și de reprezentanta SUA în Taiwan, Sandra Oudkirk. Ea va avea miercuri întrevederi cu oficiali taiwanezi”, mai arată Agerpres.

Beijingul a reacționat imediat după anunțul sosirii lui Pelosi la Taipei, denunțând o atitudine „extrem de periculoasă” din partea SUA.

„Statele Unite încearcă să folosească Taiwanul pentru a izola China”, a estimat MAE chinez într-un comunicat. Conform acestuia, Washingtonul „nu încetează să deformeze, să slăbească și să golească de orice sens principiul unei singure Chine, să intensifice schimburile sale oficiale cu Taiwanul și să încurajeze activitățile separatiste ale Taiwanului. Aceste acțiuni, la fel ca jocul cu focul, sunt extrem de periculoase”, a indicat MAE de la Beijing, scrie Agerpres.

„Taiwanul are propriul guvern de la victoria comuniștilor în partea continentală a Chinei, în 1949, dar Beijingul consideră acest teritoriu ca una din provinciile sale și amenință că va recurge la forță în cazul în care insula își proclamă oficial independent”, mai arată Agerpres.

Ca răspuns la vizita Președintei Pelosi în Taiwan, China a declanșat o serie de exerciții militare în vecinătatea Taiwan-ului.

„Ministerul Apărării din Taiwan a transmis miercuri că exercițiile militare ale Chinei au încălcat suveranitatea teritorială a insulei, precum și principiile Națiunilor Unite. În acest context, ministerul a subliniat că insula își va apăra ferm suveranitatea, scrie Reuters. Ministerul Apărării a transmis că urmărește cu atenție activitățile militare ale Beijingului în jurul insulei. Exercițiile Chinei au dus la blocaje în spațiul aerian și maritim, a transmis ministerul. Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că va contracara orice mișcare care încalcă suveranitatea teritorială și își va spori nivelul de vigilență. Totodată, ministerul a comunicat într-o conferință de presă că China continuă să lanseze un război psihologic în Taiwan și că oamenii nu ar trebui să creadă zvonirile și să anunțe guvernului informațiile false”, relatează Digi 24.

„Japonia a calificat exercițiile militare ale Chinei, ca răspuns la vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, ca fiind, «îngrijorătoare», dar nu a făcut alte comentarii privind prezența acesteia în Asia. Reprezentantul Cabinetului, Hirokazu Matsuno, a declarat, într-o conferință de presă, că Guvernul Japoniei a transmis Chinei îngrijorările cu privire la operațiunile militare și a reiterat speranța că problemele legate de strâmtoarea Taiwan vor fi rezolvate prin dialog. Și Coreea de Sud a făcut apel la dialog pentru menținerea păcii și stabilității în regiune.(…) Pelosi va ajunge miercuri seara în capitala sud-coreeană, în cadrul turneului în Asia dominat până acum de etapa de la Taipei”, mai scrie Digi 24.

Situația dintre China și Taiwan rămâne tensionată.

„Dacă China ar invada Taiwanul, atunci cea mai avansată fabrică de cipuri din lume, TSMC, ar deveni inoperabilă”, a declarat președintele acesteia, Mark Liu, într-un interviu în limba engleză acordat CNN săptămâna aceasta, relatează CNBC, citat de News.ro.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

„Nimeni nu poate controla TSMC prin forță. Dacă luați o forță militară sau o invazie, veți face fabrica TSMC neoperabilă. Deoarece aceasta este o unitate de producție atât de sofisticată, depinde de conexiunea în timp real cu lumea exterioară, cu Europa, cu Japonia, cu SUA, de la materiale la produse chimice, la piese de schimb, la software de inginerie și diagnosticare”, a spus Președintele Liu, mai scrie News.ro.

„TSMC este cel mai avansat producător de cipuri din lume, care fabrică procesoare pentru companii americane, între care se află și Apple și Qualcomm. TSMC produce cipurile Apple din seria A și seria M și deține peste 50% din piața mondială de semiconductori”, mai notează News.ro.

Rusia a reacționat la vizita președintei Pelosi în Taiwan.

Partea chineză are dreptul să ia măsurile necesare pentru a-și proteja suveranitatea și integritatea sa teritorială privind problema Taiwanului”, subliniază Ministerul rus de Externe într-un comunicat, transmite Agerpres, citată de Adevărul.

„Cerem Washingtonului să se abțină de la acțiuni care subminează stabilitatea regională și securitatea internațională și să recunoască noua realitate geopolitică în care nu mai este loc pentru hegemonia americană”, mai susține MAE rus, scrie Adevărul.

„Vrem să subliniem o dată în plus că suntem absolut solidari cu China, atitudinea sa în fața problemei este de înțeles și absolut justificată”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, mai arată Adevărul.

Adevărul consemnează și reacția purtătorului de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova: Washingtonul aduce destabilizare în lume. Niciun conflict rezolvat în cursul ultimelor decenii, ci doar multe conflicte provocate”.

Seară liniștită!

Sondaj Avangarde: PSD și PNL conduc în preferințele românilor was last modified: august 3rd, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: