Soluţionarea cererilor fictive. Inadmisibilitatea contestaţiei formulate împotriva sentinţei penale (NCPP)

7 dec. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 198

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SP) nr. 718/2018

NCPP: art. 275 alin. (3) și (6), art. 601^1

Contenciosul administrativ roman Rarincescu

Dispozițiile art. 601^1 C. proc. pen. reglementează soluționarea cererilor fictive, situații întâlnite în practică atunci când instanțele sunt învestite cu cereri ce privesc persoane fictive sau sunt formulate de alte persoane decât cele indicate. În cuprinsul articolului menționat anterior se prevede că cererile prevăzute de prezentul titlu (Executarea hotărârilor penale s.n.) în privința cărora rezultă că nu privesc o persoană condamnată determinată ori formulate împotriva unei persoane care nu poate fi determinată, precum și cererile formulate în numele unei persoane condamnate, fără mandat din partea acesteia, dat în condițiile legii, sunt inadmisibile.

Având în vedere că, prin cererea transmisă la dosar și înregistrată prin Serv. Registratură la data de 11 iulie 2018, contestatorul A. a menționat că nu a formulat cale de atac și nu și-o însușește, conform dispozițiilor art. 601^1 C. proc. pen., Înalta Curte urmează să respingă, ca inadmisibilă, contestația formulată împotriva sentinței penale nr. 35 din 10 aprilie 2018 pronunțată de Curtea de Apel Bacău, secția penală și pentru cauze cu minori și de familie.

În raport de faptul că A. nu a exercitat prezenta cale de atac, Înalta Curte constată că nu se poate reține o culpă procesuală în sarcina acestuia, astfel încât nu poate fi obligat la plata cheltuielilor judiciare către stat.

Drept urmare, conform dispozițiilor art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului.

În temeiul dispozițiilor art. 275 alin. (6) C. proc. pen., onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul A., în cuantum de 130 de lei, va rămâne în sarcina statului și se va suporta din fondurile Ministerului Justiției.

Soluționarea cererilor fictive. Inadmisibilitatea contestației formulate împotriva sentinței penale (NCPP) was last modified: decembrie 7th, 2018 by Redacția ProLege
16 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter