Solicitare privind retragerea contestației formulate. Stabilirea onorariului parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu (NCPP)

2 dec. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 100
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SP) nr. 831/2020

NCPP: art. 275 alin. (2) și (6), art. 415 alin. (1), art. 425^1 alin. (3)

Campanie Craciun UJmag 2020

Prin Decizia nr. 237 din data de 1 septembrie 2020, pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, secția penală și pentru cauze cu minori și de familie, în temeiul art. 415 alin. (1) din C. proc. pen., s-a luat act de retragerea contestației declarate de contestatorul Anti A., împotriva Sentinței penale nr. 951 din 19 decembrie 2019, pronunțată de Tribunalului Dâmbovița.

Împotriva acestei decizii a formulat contestație contestatorul Anti A.

Înalta Curte constată că, la termenul de judecată din 11 decembrie 2020, contestatorul Anti A., prezent în fața instanței prin intermediul videoconferinței, personal, a menționat că își retrage contestația formulată.

Având în vedere solicitarea contestatorului Anti A. în sensul retragerii contestației formulate, reprezentând manifestarea sa de voință valabil exprimată, dându-se eficiență dispozițiilor art. 425^1 alin. (3) C. proc. pen., raportat la art. 415 C. proc. pen. care se aplică în mod corespunzător, Înalta Curte va lua act de retragerea contestației formulate de contestatorul Anti A. împotriva Deciziei nr. 237 din data de 1 septembrie 2020, pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, secția penală și pentru cauze cu minori și de familie .

În conformitate cu dispozițiile art. 275 alin. (2) C. proc. pen., va obliga contestatorul persoană solicitată la plata sumei de 300 RON cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

În aplicarea dispozițiilor art. 275 alin. (6) din C. proc. pen. care stabilesc plata cheltuielilor privind avocații din oficiu, Înalta Curte are în vedere activitatea desfășurată de către apărătorul desemnat din oficiu constând în studiul dosarului și concluziile formulate de către acesta în cauză, care au privit strict retragerea căii de atac exprimată de către contestator, drept pentru care se va stabili onorariul parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul persoană solicitată în cuantum de 80 RON, care se va plăti din fondul Ministerului Justiției.

Sursa informației: www.scj.ro.

Solicitare privind retragerea contestației formulate. Stabilirea onorariului parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu (NCPP) was last modified: decembrie 2nd, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter