Şoferii condamnaţi pentru infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, furt, violenţă, consum de droguri, traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile nu vor mai putea desfăşura activităţi de taximetrie

28 ian. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 898

Despre

  • Modificarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere
  • Certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere
  • Lista infracțiunilor

Recomandări

Șoferii care au fost condamnați pentru o serie de infracțiuni grave nu vor mai putea să presteze servicii de taximetrie, potrivit unei ordonanțe care modifică Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Ordonanța a fost adoptată miercuri, 27 ianuarie a.c., de Guvern.

Potrivit noii reglementări din certificatul de cazier judiciar al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist și al managerului de transport în regim de taxi și închiriere trebuie să rezulte că aceștia nu au fost condamnați pentru:

– infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice;

– infracțiuni privind traficul și consumul de droguri;

– infracțiuni contra vieții, sănătății și integrității corporale;

– infracțiuni privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile;

– infracțiuni contra libertății și integrității sexuale;

– infracțiuni contra patrimoniului.

Ministerul Transporturilor va reglementa prin norme existența și modul de dobândire a unui certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere. Pentru a obține respectivul certificat, managerul de transport în regim de taxi și închiriere trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care și:

– absolvirea liceului (cu sau fără diplomă de bacalaureat);

– participarea la curs și promovarea unui examen.

Certificatul de competență profesională va avea o valabilitate de 10 ani.

Modificările au scopul de a crește siguranța persoanelor care folosesc serviciile de taxi, potrivit comunicatului Guvernului.

Șoferii condamnați pentru infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, furt, violență, consum de droguri, traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile nu vor mai putea desfășura activități de taximetrie was last modified: ianuarie 28th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter