SNG. Seminar organizat în cadrul proiectului co-finanțat prin Programul Justiție al Uniunii Europene – Dijon, 28-30 martie 2018

9 feb. 2018
Vizualizari: 672

Potrivit unui comunicat din data de 8 februarie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii anunță lansarea procedurii de selecție a 5 grefieri români, organizată de către Școala Națională de Grefieri, în vederea participării la seminarul cu tema „European Judicial Workshop on civil and commercial matters four Court Staff and Bailiffs”.

Astfel, Școala Națională de Grefieri, în calitate de partener în cadrul Consorțiului coordonat de către Justice Cooperation Internationale – JCI, Franța, împreună cu Chambre Europeenne Des Huissiers De Justice, Direccao Geral da Administracao da Justica – Portugalia, Institute of Public Administration – EIPA, Institut De Formation Judiciaire – Belgia și Centro De Estudios Juridicos – Spania în calitate de beneficiari, anunță inițierea unei proceduri de selecție în vederea participării la respectivul seminar, organizat în cadrul proiectului co-finanțat prin Programul Justiție al Uniunii Europene – EU project „European Judicial Training for Court Staff and Bailiffs: Promoting and supporting the European cross-border cooperation EJT”.

Seminarul se va desfășura în perioada 28-30 martie 2018 la Dijon, Franța, în cadrul Școlii Naționale de Grefieri, Dijon, Franța (5 Boulevard de la Marne, 2100 Dijon, Franța).

Limba în care se va desfășura seminarul: engleză.

Obiectivul acestui seminar este de a îmbunătăți atât cunoștințele personalului din cadrul instanțelor judecătorești, cât și practica privind legislația UE și procedurile transfrontaliere în materie civilă și comercială.

În plus, față de cunoștințele teoretice, pentru a facilita cooperarea transfrontalieră, participanții vor descoperi cum să facă practic schimburi cu omologii lor din alte țări.

Totodată, seminarul urmărește crearea unui spațiu de schimb între personalul din cadrul instanțelor și executorii judecătorești din fiecare stat membru partener.

Workshop-ul va urmări ca participanții să folosească instrumente e-justice, să completeze formularele adecvate, să identifice și să urmărească cele mai bune practici, în scopul asigurării aplicării efective și coerente a legislației UE.

Workshop-ul în materie civilă și comercială va avea ca scop studiul în detaliu a unor reglementări specifice [precum: Regulamentul (CE) nr. 1393/2007 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 noiembrie 2007 privind notificarea sau comunicarea în statele membre a actelor judiciare și extrajudiciare în materie civilă sau comercială (notificarea sau comunicarea actelor), Regulamentul (UE) nr. 655/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 mai 2014 de instituire a unei proceduri pentru ordonanța asigurătorie europeană de indisponibilizare a conturilor bancare în vederea facilitării recuperării transfrontaliere a datoriilor în materie civilă și comercială, Regulamentul (UE) nr. 650/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 4 iulie 2012 privind competența, legea aplicabilă, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești și acceptarea și executarea actelor autentice în materie de succesiuni și privind crearea unui certificat european de moștenitor, Regulamentul (CE) nr. 1206/2001 al Consiliului din 28 mai 2001 privind cooperarea între instanțele statelor membre în domeniul obținerii de probe în materie civilă sau comercială] și va permite personalului din cadrul instanțelor judecătorești și executorilor judecătorești să înțeleagă aspecte de ordin practic din alte state membre.

Workshop-ul se va încheia cu o evaluare a cunoștintelor dobândite după activitatea de formare.

La workshop vor participa 5 grefieri din cadrul instanțelor din România, 5 grefieri din Franța și 5 executori judecătorești desemnați de către Camera Europeană a Executorilor Judecătorești (Chambre europenne des huissiers de justice).

Fiecare participant selectat trebuie să se prezinte la seminar cu un laptop.

Participanților li se vor suporta următoarele cheltuieli:

– cheltuielile de deplasare (în cuantumul maxim de 400 de euro prevăzut în bugetul proiectului);
– asigurare medicală pe perioada efectuării călătoriei în străinătate; în măsura în care cheltuielile de deplasare și costul asigurării medicale depășesc limitele prevăzute în bugetul proiectului, (maxim 400 Euro), participantul selectat se angajează să suporte diferența peste acest maxim;
– decontarea a 3 nopți de cazare, începând cu preziua desfășurării seminarului (27/28 martie 2018, 28/29 martie 2018 și 29/30 martie 2018), sub forma unei indemnizații de cazare, în cuantum de 150 euro/noapte;
– plata unei diurne, aferentă fiecărei zile de activitate (maxim 3 zile), în cuantum de 35 euro/zi.

Diurna este destinată acoperirii cheltuielilor de hrană, a celor mărunte uzuale, precum și a costului transportului în interiorul localității în care se desfășoară activitatea, pe perioada fiecărei zile de activitate.

Seminarul se adresează grefierilor din cadrul instanțelor care participă la ședințele de judecată și care au atribuții în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie civilă și comercială.

SNG are alocate 5 locuri pentru această activitate. SNG va alcătui și o listă de rezervă (maxim 4 persoane) pentru situația înregistrării unor renunțări sau imposibilității de participare a unui candidat selectat inițial, comunicate Școlii Naționale de Grefieri în timp util.

SNG va apela la procedura de înlocuire doar dacă nu s-au efectuat cheltuieli cu persoana selectată inițial, în caz contrar, toate cheltuielile efectuate cu persoana în cauză vor fi recuperate de la aceasta.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Documentele necesare în vederea înscrierii la seminar:

1. CV actualizat (de preferat, în format Europass) – cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba română;
2. formularul de înscriere anexat la prezenta invitație – completat în limba română;
3. certificat de competență lingvistică sau orice alt document care atestă cunoașterea limbii engleze – minim nivel B2 (în măsura în care candidatul nu posedă un astfel de certificat, acesta va indica în CV nivelul cunoașterii limbii engleze);
4. avizul președintelui instanței [potrivit art. 6 alin. (3) din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 1296/14.12.2017).

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail: contantin.motoira grefieri.ro, în atenția dlui judecător Daniel Constantin Motoi.

Grefierii interesați vor transmite documentele, doar în format electronic, până la data de 12 februarie 2018, ora 12.00.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare conținutul aferent invitației de participare, astfel cum a fost publicat de către CSM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/02/selection-3.pdf” height=”800px”]

Sursa informației

SNG. Seminar organizat în cadrul proiectului co-finanțat prin Programul Justiție al Uniunii Europene – Dijon, 28-30 martie 2018 was last modified: februarie 9th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: