Sistemul sanitar din Franţa şi Spania, sub asediul Omicron

24 dec. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 168

Deschidem Revista din această seară cu noi informații despre Certificatul electronic COVID, pregătit de Guvernul Ciucă.

„Liderii PSD, PNL și UDMR s-au înțeles ca certificatul electronic COVID să fie adoptat până la finalul anului. Miercuri seară, aceștia au modificat proiectul întocmit de Alexandru Rafila, așa încât să fie eliminată prevederea care condiționa accesul angajaților la locul de muncă în funcție de certificatul verde, spun surse din coaliție”, relatează Digi24.

„Informația a fost confirmată pentru G4Media.ro de Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a declarat că «eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic COVID – n.red.) pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc». (…) Decizia ar veni după o întâlnire la Cotroceni cu Președintele Klaus Iohannis”, mai arată Digi24.

Menționăm că proiectul de lege al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, prevedea că angajatorii, indiferent de forma capitalului, de stat sau privat, erau obligați să suspende contractul de muncă pentru angajații fără Certificatul electronic COVID.

Presa mai scrie că premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au avut, joi, consultări cu structurile asociative din mediul public și privat, privind măsurile de prevenire și combatere a pandemiei COVID-19.

„La discuții a fost subliniată eficiența vaccinării și a fost reiterată opinia experților privind capacitatea vaccinurilor autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului de a oferi cel mai înalt nivel de apărare în fața formelor severe ale bolii provocate de Sars-CoV-2, înțelegând, practic, că, deși vaccinul nu ne protejează de infectare, în schimb, ne protejează de formele grave ale bolii și de pierderea vieții. (…) Totodată, prim-ministrul a cerut ministrului Sănătăți și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență să facă toate demersurile necesare pentru pregătirea sistemului sanitar de oferire a asistenței medicale în condiții de pandemie, precum și pentru a avea la dispoziție schemele de tratament adecvate, conchide sursa menționată”, relatează News.ro.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

În timp ce, la București, autoritățile se bucură de incidența scăzută a SARS-CoV-2, Franța și Spania sunt sub asediul noii variante Omicron, după cum relatează Cotidianul.

„În Franța, joi, infectările cu COVID-19 au depășit 90.000 de cazuri noi înregistrate în 24 de ore, un prag niciodată atins și un record absolut în această țară de la începutul pandemiei în martie 2020, potrivit datelor publicate, joi, de Agenția franceză de sănătate publică, citate de AFP. (…) Guvernul și Consiliul său științific estimează că numărul ar urma să depășească rapid (până la sfârșitul lui decembrie) 100.000 de cazuri noi zilnice, odată cu răspândirea variantei Omicron. Presiunea continuă să crească și asupra serviciilor de terapie intensivă, care au 3.208 de pacienți față de 3.147 de marți, cu 323 de noi internări”, scrie Cotidianul.

„Și autoritățile sanitare spaniole au raportat, joi, pentru a treia zi consecutiv, un număr record de noi contaminări cu SARS-CoV-2. Pentru ultimele 24 de ore au fost anunțate 72.912 cazuri și 82 de decese asociate. Acesta este, acum, cel mai mare număr înregistrat în țară de la începutul pandemiei. Bilanțul este de 5.718.007 cazuri de contaminare și 89.019 decese asociate, potrivit TVE”, mai arată Cotidianul.

România liberă scrie despre viitorul certificatului verde: acesta poate fi stocat pe un microcip implantat sub piele. Invenția îi aparține unui start-up suedez.

„Microcipul care arată datele despre certificatul verde a prins contur la începutul lunii decembrie. Suedia a adoptat, atunci, noi reguli care cer persoanelor fizice să aibă un certificat verde la toate evenimentele cu mai mult de 100 de persoane. În urma acestui anunț, numărul persoanelor cărora li s-au introdus microcipuri sub piele a crescut. Până acum, aproximativ 6.000 de persoane din Suedia și-au implantat un cip în mână”, relatează France24, citată de România liberă.

„Invenția, creată de firma de tehnologie Dsruptive Subdermals, implică un implant scanabil preprogramat. Acesta are o dimensiune de 2 milimetri pe 16 milimetri și este inserat chiar sub piele. Acesta afișează detalii despre certificatul verde de vaccinare COVID atunci când este scanat. (…) Un implant cu certificat verde sub formă de microcip costă în jur de 100 de euro (aproximativ 112 dolari), potrivit AFP”, notează România liberă.

„Hannes Sjoblad, director general al Dsruptive Subdermals, a declarat pentru AFP că aceste implanturi nu sunt dispozitive de urmărire și răspund doar la scanare. (…) Sjoblad a declarat pentru Insider, într-un e-mail, că implantul nu trebuie îndepărtat pentru a fi actualizat”, mai scrie România liberă.

Digi24 notează, citând AFP, că vaccinarea împotriva COVID-19 a fost declarată obligatorie în Ecuador de la vârsta de cinci ani și face un inventar al țărilor unde vaccinarea este obligatorie pentru adulți.

„«În Ecuador vaccinarea a fost declarată obligatorie», a scris ministerul, într-un comunicat, precizând că «obligația se aplică de la vârsta de cinci ani». (…) Până în prezent, doar câteva țări au făcut vaccinarea obligatorie pentru adulți. Două state cu regim autoritar din Asia Centrală, Tadjikistan și Turkmenistan, au decretat acest lucru în iulie. În Indonezia, vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie din februarie 2021 sub sancțiune, dar numai 35% dintre indonezieni erau vaccinați la 1 decembrie 2021. În Oceanul Pacific, statul federal Micronezia a anunțat, în iulie, vaccinarea obligatorie pentru persoanele în vârstă de peste 18 ani. (…) Teritoriul francez din Pacificul de Sud cu o largă autonomie, Noua Caledonie, a făcut vaccinarea obligatorie pentru toți adulții, de la sfârșitul lunii decembrie. Vaccinarea nu va fi obligatorie pentru persoanele cu contraindicații medicale dovedite. (…) În Europa, Austria este prima țară din UE care dorește să impună vaccinarea tuturor adulților săi. Măsura, anunțată în noiembrie, va intra în vigoare la începutul lui februarie”, relatează Digi24.

Seară frumoasă!

Sistemul sanitar din Franța și Spania, sub asediul Omicron was last modified: decembrie 24th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter