Senatul României. Propunere legislativă pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Codul Muncii: Vinerea Mare devine sărbătoare legală

21 feb. 2018
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 435

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al Senatului (www.senat.ro), în data de 21 februarie 2018, după ce a primit aviz favorabil, dar cu amendamente, din partea Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială, Senatul în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat cu 86 de voturi „pentru”, 1 vot „împotrivă” și o abținere, o Propunere legislativă pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii.

Conform acestei propuneri Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui, devine zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

De asemenea, propunerea fost avizată favorabil și de către Consiliul legislativ, în data de 11 ianuarie 2018.

În expunerea de motive a respectivei inițiative legislative se arată faptul că în acest moment numărul total de zile libere anual ajunge la 14 zile (mai puține decât în alte state membre UE, numărul total al sărbătorilor legale stabilite pentru instituțiile UE fiind de 19 zile).

Astfel, în raport cu sărbătorile legale pentru instituțiile Uniunii Europene, stabilite de Comisia Europeană la începutul anului 2017, Codul muncii stabilește în prezent următoarele zile ca sărbători legale în care nu se lucrează:

– 1 și 2 ianuarie;
– 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române);
– prima și a doua zi de Paște;
– 1 Mai, 1 Iunie (Ziua Copilului);
– prima și a doua zi de Rusalii;
– 15 august (Adormirea Maicii Domnului);
– 30 noiembrie (Sfântul Andrei);
– 1 Decembrie (Ziua Națională a României);
– 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun).

În plus, Codul muncii mai prevede două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

Sursa informației

Senatul României. Propunere legislativă pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Codul Muncii: Vinerea Mare devine sărbătoare legală was last modified: februarie 21st, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter