Senatorul Angel Tîlvăr a fost numit Ministru al Apărării

1 nov. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 109

Criza din coaliție s-a încheiat. PSD l-a nominalizat pe Angel Tîlvăr pentru portofoliul Apărării.

„Angel Tîlvăr a depus, luni, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Apărării, în fața președintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni. (…) Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Angel Tîlvăr a fost numit în funcția de ministru al Apărării Naționale. Anterior, Premierul Nicolae Ciucă a transmis șefului statului această propunere după ce Consiliului Politic Național al PSD a decis, cu unanimitate de voturi, nominalizarea senatorului Angel Tîlvăr în funcția de ministru al Apărării. Decretul prin care Angel Tîlvăr a fost numit în funcția de ministru al Apărării Naționale a fost publicat în Monitorul Oficial”, relatează Adevărul.

Angel Tîlvăr a declarat că România va aloca 2,5% din PIB pentru Apărare.

„Pe lângă 2,5 % din PIB (…) vreau să nu uităm că sunt la fel de importanți pentru noi oamenii implicați în ceea ce numim arhitectura de apărare, motiv pentru care, din punct de vedere normativ, vom colabora cu Parlamentul și vom propune acele norme care să ușureze condițiile de viață și de muncă pentru cei cărora le datorăm mult”, a susținut ministrul Tîlvăr, scrie Adevărul.

USR solicită ca Parlamentul să adopte o declarație prin care regimul Vladimir Putin să fie calificat drept „regim terorist”, a anunțat, luni, liderul senatorilor partidului, Radu Mihail.

„Astăzi, USR depune la Birourile permanente ale celor două Camere o propunere de declarație a Parlamentului României privind recunoașterea regimului lui Putin ca fiind un regim terorist. De 250 de zile asistăm la agresiune nemiloasă a regimului Putin împotriva milioanelor de ucraineni civili care nu au nicio vină și care trebuie să fie protejați de către comunitatea internațională”, a declarat senatorul USR Radu Mihail, scrie Cotidianul.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

„A venit momentul ca Parlamentul României să aibă o poziție foarte clară, să aibă o poziție care să exprime cât de puternic România susține poporul ucrainean, cât de puternic susține România respectarea legislației internaționale și sperăm că reușim să convingem cât de repede majoritatea parlamentarilor pentru a adopta această rezoluție în Parlament, în cele două Camere”, a adăugat Radu Mihail, mai arată Cotidianul.

Rusia a anunțat că se retrage din acordul de export al cerealelor ucrainiene pentru o perioadă nedeterminată, după ce a acuzat Ucraina de un atac cu drone asupra flotei Mării Negre, de la Sevastopo. Urmare a acestui anunț, luni, prețul grâului a crescut.

„Prețurile grâului au crescut puternic luni, la nivel global, după retragerea Rusiei din acordul de export al cerealelor prin Marea Neagră, weekendul trecut, care permitea navigarea în siguranță a navelor ucrainene”, transmite CNBC, citată de News.ro.

„Contractul pentru grâul cu livrare în decembrie, tranzacționat la Chicago Board of Trade, a crescut cu 5,5%, până la 8,75 dolari pe bușel, după ce a atins în timpul tranzacțiilor un maxim de 8,93 dolari pe bușel. Prețurile porumbului și soiei au crescut, de asemenea, dar într-o măsură mai mică, contractele futures pentru porumb avansând cu 1,3% și cele pentru soia cu 0,9%. Creșterile vin după ce Rusia a anunțat sâmbătă că își suspendă implicarea în Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră, care a permis exportul de produse agricole vitale din mai multe porturi ucrainene”, mai scrie News.ro.

Bancherul rus Oleg Tinkov, a renunțat la cetățenia rusă din cauza războiului din Ucraina.

„Nu pot și nu voi fi asociat cu o țară fascistă care a început un război cu vecinul lor pașnic”, a susținut Oleg Tinkov, într-o postare pe Istagram, scrie News.ro, citând surse BBC.

„Sper că mai mulți oameni de afaceri ruși proeminenți mă vor urma, astfel încât să slăbească regimul lui Putin și economia sa, iar acesta să fie în cele din urmă învins. (…) Urăsc Rusia lui Putin, dar îi iubesc pe toți rușii care sunt în mod clar împotriva acestui război nebunesc!”, a mai declarat Tinkov, scrie News.ro.

„Tinkov a fondat banca online Tinkoff Bank, unul dintre cei mai mari creditori din Rusia, cu aproximativ 20 de milioane de clienți. (…) O sursă independentă de știri din Rusia, Sota Vision, a postat pe Twitter o fotografie a certificatului domnului Tinkov care arată că cetățenia sa rusă a fost reziliată, precum și tirada sa de pe Instagram împotriva Rusiei președintelui Vladimir Putin”, mai arată News.ro.

„În urma summitului organizat la Soci, în sud-vestul Rusiei, Baku și Erevan au spus că «nu vor folosi forța» și că vor soluționa «toate disputele exclusiv pe baza recunoașterii reciproce a suveranității și integrității teritoriale»”, notează Libertatea, citând Agerpres.

„Cele două părți au subliniat, de asemenea, «importanța pregătirilor active în vederea încheierii unui acord de pace între Azerbaidjan și Armenia pentru a asigura o pace durabilă și pe termen lung în regiune». Armenia și Azerbaidjanul s-au confruntat în doua rânduri, în 2020 și în anii 1990, pe tema suveranității asupra enclavei Nagorno-Karabah din Azerbaidjan, care este populată de armeni. Summitul de la Soci, organizat de președintele rus Vladimir Putin, pentru a confirma influența rusă în regiune, are loc la o lună după ciocnirile violente de la frontiera dintre Armenia și Azerbaidjan, care s-au soldat cu 286 de morți”, mai scrie Libertatea.

Seară liniștită!

 

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Senatorul Angel Tîlvăr a fost numit Ministru al Apărării was last modified: noiembrie 1st, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: