Seminare în Spania pentru judecătorii cu competențe în materia mărcilor și desenelor și modelelor comunitare

19 ian. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 871

Despre

  • Perioada și locul de desfășurare
  • Descriere și finanțare
  • Documentele necesare pentru înscriere
  • Criterii de selecție

INM informează cu privire la organizarea a trei seminare pentru magistrații tribunalelor statelor membre ale UE cu competențe în materia mărcilor și desenelor și modelelor comunitare.

Perioada și locul de desfășurare

1. 23-24 februarie 2016, Alicante (Spania)
2. 4-5 mai 2016, Alicante (Spania)
3. 7-8 noiembrie 2016, Alicante (Spania)

Limba de lucru
Engleză, franceză, germană, italiană și spaniolă

Organizator
Oficiul pentru Armonizarea în Piața Internă (OHIM)

Descriere
1. Seminarul din perioada 23-24 februarie 2016 se va axa pe problematica mărcilor conținând elemente slab distinctive/lipsite de distinctivitate;
2. Seminarul din perioada 4-5 mai 2016 va avea ca temă confiscarea în cazul infracțiunilor în domeniul proprietății intelectuale;
3. Seminarul din 7-8 noiembrie 2016 va avea în vedere problematica etichetelor false.

Aceste seminare se adresează judecătorilor cu competență în soluționarea cauzelor în domeniul mărcilor și desenelor și modelelor comunitare.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Finanțare
Conform regulilor financiare ale OHIM, nu se oferă diurnă, dar OHIM va suporta costurile de transport și cazare (mic dejun și cină incluse). O cină de bun-venit va fi organizată pentru participanți în prima seară a evenimentului, la un hotel din Alicante.

Atât biletele de avion, cât și camera de hotel vor fi rezervate de o agenție contactată de OHIM, detalii în acest sens urmând a fi comunicate direct participanților selectați.
OHIM va asigura transportul de la hotel la sediul OHIM, precum și mesele de prânz pe durata seminarelor.

Prin depunerea documentelor de candidatură, candidații acceptă că, în ipoteza selectării în vederea participării, acesta se va face exclusiv în condițiile financiare stabilite de organizatori.

Numărul de locuri
• 2 locuri/seminar, selecția finală a participanților urmând fi realizată de OHIM, pe baza propunerilor transmise de fiecare stat membru.

Documentele necesare pentru înscriere
• CV actualizat, în limba română, cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail) din care să rezulte specializarea în domeniul ce face obiectul seminariilor;
• scrisoare de inten ție – limba română, cu precizarea seminarului pentru care se realizează înscrierea;
• certificat de competen ță lingvistică pentru una din limbile în care se desfășoară seminariile (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);
• avizul colegiului de conducere al instan ței la care aceștia își desfășoară activitatea, iar în caz de urgenț ă, avizul președintelui secț iei în care judecătorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există sec ții, avizul conducătorului instan ței (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obliga țiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecț ia Judiciară, Institutul Na țional al Magistraturii și Școala Na țională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail [email protected]

Termen de înscriere
• 26 ianuarie 2016, ora 16:00

Criterii de selecție
INM va efectua o preselec ție participanților în funcț ie de următoarele criterii:

• relevanț a programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
• neparticiparea la alte forme de pregătire interna țională;
• posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informa iile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu de selecție va fi analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a uneia din limbile străine în care se desfășoară programul de pregătire, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

Persoana de contact
Persoana de contact pentru acest program este d-na Nadia-Simona ȚĂRAN, personal de specialitate juridică asimilat magistraților, tel. 021/40 76 264, [email protected]

În termen de 15 zile de la finalizarea programului persoanele selectate pot transmite INM un raport privind activităț ile desfășurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute, soluț iile relevate precum și orice alte informa ții de natură să permită o evaluare a calităț ii și eficacităț ii programului.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Sursa informației este INM (www.inm-lex.ro).

Seminare în Spania pentru judecătorii cu competențe în materia mărcilor și desenelor și modelelor comunitare was last modified: ianuarie 19th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter