Seminar gratuit în cadrul proiectului PRISM pe tema discursului instigator la ură şi infracţiunile inspirate de ură – 22-24 martie 2016, București

703       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

22 – 24 martie 2016

Casa Națiunilor Unite, B-dul. Primăverii nr. 48A, București

UNICRI (Institutul de Cercetare Inter-regional al Națiunilor Unite în Domeniul Criminalității și Justiției) în colaborare cu Fundația Dezvoltarea Popoarelor

Între 22-24 Martie 2016 se va desfășura la București un seminar de formare despre discursul instigator la ură și infracțiunea inspirată de ură. Acest eveniment este organizat de UNICRI în colaborare cu Fundația Dezvoltarea Popoarelor. Seminarul de formare se adresează autorităților responsabile de aplicarea legii și profesioniștilor din domeniul juridic și are scopul de a furniza informații relevante despre discursul instigator la ură, strategiile și acțiunile pentru prevenirea infracțiunilor inspirate de ură.

Seminarul de formare va avea loc în cadrul PRISM – Prevenirea, Redresarea și Inhibarea discursului instigator la ură în noua mass-media – un proiect finanțat prin Programul pentru Drepturi Fundamentale și Cetățenie din cadrul Comisiei Europene. Consorțiul de proiect condus de Associazione Ricreativa e Culturale Italiana (ARCI), include UNICRI și Fundația Dezvoltarea Popoarelor, în colaborare cu alte 8 organizații partenere din 5 țări europene.

Sesiunea de formare de 15 ore va acoperi o gamă largă de subiecte incluzând o prezentare a conceptelor de rasism și anti-discriminare, a cadrelor legale de combatere a discursului instigator la ură și a infracțiunilor inspirate de ură la nivel internațional, european și național și în plus, precum și informații despre cum să fie investigate și raportate aceste probleme, în special acordarea de asistență pentru victime.

Scopul sesiunii de formare este acela de a furniza informații privind aplicarea legii pentru autoritățile responsabile de aplicarea legii și profesioniștii din domeniul juridic prin intermediul unor metode inovative care să identifice, să investigheze și să contracareze discursul instigator la ură și infracțiunile inspirate de ură. Sesiunea de formare va promova, de asemenea, susținerea victimelor și necesitatea asistenței în cadrul proceselor de justiție penale și civile.

Seminarul va fi organizat la București, Casa Națiunilor Unite, B-dul. Primăverii nr. 48A, este gratuit și este deschis pentru aproximativ 30 de participanți.

Seminarul va fi susținut în limba română. Termenul limită pentru aplicare este 15 Martie 2016. Vă rugăm să trimiteți formularul de înscriere la adresa: [email protected]

Pentru mai multe informații vă rugăm să descărcați agenda și formularul de înregistrare.

Data limită de înscriere este 15 martie 2016.

Arthur Brocato

UNICRI

Tel: +39 011 6537167

Fax: +39 011 6313368

www.unicri.it

Sursa informației este INPPA (www.inppa.ro).

Seminar gratuit în cadrul proiectului PRISM pe tema discursului instigator la ură și infracțiunile inspirate de ură – 22-24 martie 2016, București was last modified: martie 14th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter