Seminar Pregătire Profesională

2719       0
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În zilele de 1 și 2 septembrie, Aula Bibliotecii Universității Ovidius din Constanța a fost locul de desfășurare al Seminarului de Pregătire Profesională a practicienilor în insolvență organizat de Filialele UNPIR Constanța și București, în colaborare cu Institutul Notarial Român, Camera Notarilor Publici Constanța, CEJ Constanța, Baroul Constanța și Editura Universul Juridic.

Cuvântul de deschidere al colocviul i-a revenit domnului av. drd. Cătălin Andrei Dascăl, Președintele UNPIR Filiala București, care a mulțumit gazdelor și entităților implicate în organizare, precum și invitaților prezenți în sală, între care îi amintim pe jud. Pascu Sanda Ioana (Președinte Secția a II-a Civilă a Tribunalului Constanța), Laura Badiu (Președintele Camerei Notarilor Publici din București), jud. Staicu Aniela (Tribunalul Constanța), Mariana Burtavel (Vicepreședinte Tribunalul Giurgiu), jud. Gabriela Rotaru (Vicepreședinte Tribunalul Teleorman).

În continuare, a urmat cuvântul domnului Niculae Bălan, Președintele Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România, care s-a arătat deosebit de încântat de organizarea seminarului de la Constanța și de temele care urmau a fi prezentate. De asemenea, a punctat noile colaborări ale profesiei și apropieri ale relațiilor cu entitățile co-organizatoare și nu numai, precum și câteva aspecte ale profesiei de practician în insolvență care ar putea fi modificate în viitorul apropiat.

Următorul discurs introductiv a fost cel al domnului Gabriel Grigore, Decanul Baroului Constanța și reprezentant al Universității Ovidius la această conferință. Domnia sa a vorbit despre importanța organizării acestor conferințe profesionale, precum si faptul că prezența studenților la acestea ar fi de un real folos pentru viitorii practicieni ai dreptului, indiferent de ramura pe care se vor specializa.

De asemenea, doamna conf. univ. dr. Manuela Tăbăraș de la Institutul Notarial Român, a ținut să mulțumească prin discursul domniei sale organizatorilor conferinței și să exprime necesitatea mai multor conferințe care să adune în același loc toate cele patru profesii juridice implicate în procedura insolvenței.

Seria cuvintelor de deschidere a fost încheiată de doamna Cristina Stroie, Președintele UNPIR Filila Constanța, care a „divulgat” numele inițiatoarei acestei conferințe comune, care sa reunească toate cele patru profesii, doamna Anca Cristina Sîrbu, Vicepreședinte UNPIR.

Moderatorii primei zile a conferinței au fost av. drd. Cătălin Andrei Dascăl (Președinte UNPIR Filialei București) și conf. univ. dr. Manuela Tăbăraș (Institutul Notarial Român), prima temă a zilei fiind cea a domnului Cornel Ionașcu (Președinte Instanța Superioară de Disciplină UNPIR) – „Raport întocmit conform prevederilor art.92 din Legea 85/2014 între obligație legală și dificultăți practice”, urmat fiind de asist. univ. drd. Adrian Hărătău (Universitatea Nicolae Titulescu, Departamentul Știinte Penale), cu tema „Bancruta frauduloasă – aspecte teoretice și de practică judiciară relevante în activitatea practicienilor în insolvență”.

După o scurtă pauză, conferința a continuat cu prezentările „Bancruta – istoric, evoluție și lacune în reglementare” (av. drd. Cătălin Andrei Dascăl – Președintele UNPIR Filiala București), „Autentificarea transferurilor de proprietate asupra bunurilor imobile vândute în procedura insolvenței. Perspectivele legii insolvenței persoanelor fizice asupra activității notariale; competențele notarului public în această procedură” (conf. univ. dr. Manuela Tăbăraș – Institutul Notarial Român) și „Regimul creanțelor curente în procedura insolvenței. Drepturile creditorilor” (Bogdan Biter – practician în insolvență Consulta 99 S.P.R.L.)

Cea de-a doua zi a conferinței a fost moderată de drd. Cristina Stroie – Președintele UNPIR Filiala Constanța, și de av. dr. Gabriel Grigore, Decanul Baroului Constanța. Speakerii prezenți în această zi au fost av. Anca Cristina Sîrbu(Vicepreședinte UNPIR), drd. Cristina Stroie (Președinte UNPIR Filiala Constanța), conf. univ. dr. Carmen Pălăcean(Universitatea Titu Maiorescu – Facultatea de Drept), av. dr. Gabriel Grigore (Decanul Baroului Constanța), Alina Zechiu(practician în insolvență BDO Business Restructuring S.P.R.L.), lect. univ. dr., av. Maria Căzănel (Universitatea Ovidius Constanța, Facultatea de Drept și Știinte Administrative, practician în insolvență). Între temele abordate în cea de-a doua zi amintim „Planul de reorganizare – Implicații juridice și economice”, „Insolvența persoanelor fizice prin prisma reglementărilor cuprinse în Legea nr. 151/2015. Aspecte generale: scopul legii, principiile, domeniul de aplicare, formele procedurii și inițierea procedurii”, „Interpretarea unor dispoziții în materia insolvenței – ICCJ, Curtea Constituțională”, „Aplicarea în paralel a răspunderii pentru contribuirea la apariția stării de insolvență cu răspunderea solidară reglementată de Codul de procedură fiscală”, precum și „Sechestrul penal în procedura insolvenței”.

Seminar de Pregătire Profesională – UNPIR Constanța 2017 was last modified: octombrie 25th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: