Şedinţe ÎCCJ (RIL şi HP) – aprilie 2018

16 apr. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1158
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul ÎCCJ (www.scj.ro), în luna aprilie 2018, vor avea loc mai multe ședințe, în cadrul completului privind recursul în interesul legii, dar și al completelor pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, în materie civilă și penală:

Complet RIL (ședință 16 aprilie 2018)

– Într-un dosar al cărui obiect este stabilirea naturii litigiilor având ca obiect drepturi bănești (gradația corespunzătoare vechimii în serviciu sau norma de hrană) solicitate de jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi și pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență – I.S.U., categorii de personal cu grad militar care nu au încheiate contracte individuale de muncă, respectiv dacă acestea sunt litigii de contencios administrativ sau litigii de muncă; stabilirea competenței materiale și funcționale a primei instanțe în soluționarea acestor litigii, în funcție de aprecierea statutului de cadru militar al reclamanților, ca fiind supus unui raport de serviciu specific funcționarilor publici cu statut special, conform art. 5 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 188/1999, raportat la art. 109 din Legea nr. 80/1995 sau unui raport atipic de muncă, conform art. 278 alin. (2) din Codul muncii;

– Într-un dosar unde se cere pronunțarea cu privire la următoarea chestiune: dacă în interpretarea dispozițiilor art. 784 alin. (1) teza a II-a din Codul de procedură civilă, efectele suspendării executării silite prin poprirea înființată asupra conturilor bancare se întind numai asupra obligațiilor ce revin terțului poprit în ce privește sumele cu scadență viitoare, existente la data adresei de înființare a popririi sau și asupra sumelor ce reprezintă încasări viitoare, ulterioare suspendării, care nu existau la data adresei de înființare a popririi.

 

Complet DCD/C (ședința 16 aprilie 2018)

– Într-un dosar care are ca obiect interpretarea prevederilor art. 147^3 din Codul fiscal, și anume, dacă acestea se interpretează în sensul că, deși s-a constatat, prin hotărâre definitivă, că o creanță fiscală nu poate fi valorificată în procedura insolvenței reglementată de Legea 85/2006, ca urmare a depunerii tardive a acesteia, aceeași creanță poate fi valorificată de organul fiscal în procedura soluționării cererii de rambursare a TVA formulată de debitoarea aflată în procedura insolvenței?

– Într-un dosar unde se solicită pronunțarea cu privire la următoarea chestiune: dacă în categoria persoanelor vizate de art. 4 lit. c) din OUG 100/2005, în forma modificată  prin Legea nr. 214/2008, sunt incluși doar titularii dreptului de proprietate industrială, adică titularii brevetului de invenție sau, în această categorie, se includ si inventatorii chiar și în situația în care  aceștia nu întrunesc calitatea cumulativă de titular al dreptului de proprietate industrială.

– Într-un dosar care are ca obiect modul de interpretare al dispozițiilor art. 192, 194, 197 alin. (1) și (3) și art. 77 din Legea nr. 31/1990;

– Într-un dosar care are ca obiect posibilitatea acordării beneficiului punctajului suplimentar reglementat de art. 169 din Legea nr. 263/2010 (art. 78^2 din Legea nr. 19/2000) în situația în care pensionarul beneficiază de un stagiu complet de cotizare redus conform art. 58 din Legea nr. 263/2010 (art. 47 din Legea nr. 19/2000).

 

Complet DCD/P (ședința 26 aprilie 2018)

– Într-un dosar în care se solicită pronunțarea unei hotărâri cu privire la următoarea chestiune: dacă infracțiunea prevăzută de art. 18^1 alin. (1) din Legea 78/2000 este o infracțiune economică de natură a-i fi aplicabile dispozițiile art. 74^1 din Codul penal 1968.

– Într-un dosar în care se solicită pronunțarea unei hotărâri cu privire la următoarea chestiune: în interpretarea dispozițiilor art. 55^1 din Legea nr. 254/2013, pentru determinarea restului de pedeapsă rămas neexecutat în vederea aplicării tratamentului sancționator de la art. 104 alin. (2) coroborat cu art. 43 alin. (1) Cod penal, trebuie recalculată, începând cu data de 24.07.2012, „perioada executată efectiv” din pedeapsa din executarea căreia inculpatul a fost liberat condiționat anterior intrării în vigoare a Legii nr. 169/2017 (prin considerarea ca executate, suplimentar, a 6 zile din pedeapsa aplicată pentru fiecare perioadă de 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare, cu efectul micșorării restului rămas neexecutat din pedeapsa anterioară).

 

 

Ședințe ÎCCJ (RIL și HP) – aprilie 2018 was last modified: aprilie 13th, 2018 by Redacția ProLege
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter