Ședința Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară din 3 martie 2016 (deciziile adoptate)

7 mart. 2016
Vizualizari: 927

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în ședința din 3 martie 2016 că asigurații SOCIETĂȚII ASIGURARE-REASIGURARE ASTRA S.A. pot depune în continuare la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), și după data de 3 martie 2016, cererile de deschidere a dosarelor de daună. De asemenea,

• FGA va primi aceste cereri până la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de deschidere a procedurii falimentului societății ASTRA.

• Consiliul ASF a respins cererea KPMG Restructuring SPRL privind constatarea și instrumentarea dosarelor de daună ale ASTRA.

• Consiliul a hotărât să îi sancționeze pe membrii Consiliului de Administrație și ai conducerii executive a societății Carpatica Asig S.A cu retragerea aprobării, precum și înlocuirea temporară a organului de conducere al asigurătorului cu Fondul de Garantare a Asiguraților, în calitate de administrator temporar al societății, în sensul deținerii competenței de a reprezenta asigurătorul. Consiliul a hotărât demararea selecției celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015.

• A fost aprobat proiectul de Normă privind autorizarea și monitorizarea societăților de asigurare și reasigurare. Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro pentru consultare publică, timp de 10 zile.

• Consiliul ASF a audiat și aprobat Raportul privind evoluția pieței asigurărilor și reasigurărilor din România la 31 decembrie 2015”.

• Consiliul ASF a audiat, de asemenea, o informare privind acțiunile pentru soluționarea problemelor consemnate în protocolul încheiat pe 22.12.2015 cu reprezentanți ai organizațiilor patronale ale transportatorilor din România (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

• Au fost aprobate avizarea și înscrierea în Registrul Public al ASF a unor societăți în calitate de auditori IT externi pentru sistemele informatice ale entităților reglementate de Autoritate.

• A fost aprobat prospectul de bază pentru emiterea de produse structurate de către SSIF Broker S.A. Cluj Napoca. A fost aprobat prospectul proporționat al societății IFMA S.A. Mogoșoaia aferent emisiunii de noi acțiuni.

• Au fost aprobate o serie de acte individuale referitoare la modificări ale actelor constitutive în cazul unor brokeri (majorări capital social, cesiune părți sociale, nouă structură a asociaților, modificarea structurii teritoriale). A fost aprobată de asemenea retragerea autorizației de funcționare în cazul a 5 brokeri care nu au făcut demersurile necesare de încadrare în cerințele minime de capital, conform obligațiilor legale.

• Au fost propuși pentru avizare și reavizare 18 agenți în vederea desfășurării activităților de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alți 104 agenți de marketing.

• Consiliul ASF a discutat și un număr de plângeri prealabile în cazuri individuale, acestea fiind respinse.

• Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcționare și pentru supravegherea eficientă a piețelor financiare non-bancare, a participanților și operațiunilor pe aceste piețe.

Sursa informației este Autoritatea de Supraveghere Financiară (www.asf.ro).


Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează entitățile care activează pe piața financiară non-bancară din România. Înființată în 2013 prin preluarea și reorganizarea tuturor atribuțiilor și prerogativelor Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A.) și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.), ASF contribuie la consolidarea unui cadru integrat de funcționare și supraveghere pe trei piețe care însumează peste 10 milioane de participanți.

Ședința Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară din 3 martie 2016 (deciziile adoptate) was last modified: martie 4th, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: