Ședința Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară din 24 februarie 2016 (deciziile adoptate)

26 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 737

Despre

  • Propunerea de proiect de Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii aduse terţilor prin accidente de vehicule
  • Norma de modificare și completare a Normelor privind Registrul intermediarilor în asigurări și/sau în reasigurări
  • Proiectul de Normă privind reglementările contabile aferente situațiilor financiare anuale aplicabile Fondului de Garantare a Asiguraților

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în ședința din 24 feburarie 2016, propunerea de proiect de Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii aduse terților prin accidente de vehicule. Propunerea urmează să fie transmisă comisiilor de buget – finanțe din Parlamentul României, precum și Ministerului Finanțelor Publice, care are drept de inițiativă legislativă pentru ASF. Inițiatorii urmează să îl supună consultării publice.  De asemenea:

• A fost aprobat proiectul de Normă de modificare și completare a Normelor privind Registrul intermediarilor în asigurări și/sau în reasigurări, puse în aplicare prin Ordinul nr. 10/2007. Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile.

• A fost aprobat și proiectul de Normă privind reglementările contabile aferente situațiilor financiare anuale aplicabile Fondului de Garantare a Asiguraților. Norma va fi transmisă spre publicare Monitorului Oficial al României.

• Membrii Consiliului au fost informați despre necesitatea publicării, pe pagina web a Autorității, a unui exemplu de metodologie, care se adresează entităților supravegheate de către ASF, privind evaluarea internă a riscurilor operaționale, a metodei de calcul aferentă evaluării riscurilor, precum și a șablonului pentru raportarea anuală a evaluării interne a riscurilor.

• În cadrul ședinței a fost aprobat documentul de ofertă publică de preluare obligatorie a societății Banca Comercială Carpatica S.A. Sibiu.

• A fost aprobată emiterea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare aferent înregistrării majorării capitalului social la societatea Teraplast S.A., precum și emiterea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru produsele structurate emise de Erste Group Bank AG.

• A fost aprobată majorarea capitalului social pentru 5 brokeri, precum și retragerea autorizației de funcționare în cazul a 27 brokeri care nu au făcut demersurile necesare de încadrare în cerințele minime de capital, conform obligațiilor legale.

• Consiliul ASF a discutat un număr de plângeri prealabile, dintre acestea două fiind admise (parțial sau în totalitate) și șapte respinse.

• Au fost aprobate o serie de acte individuale referitoare la modificări ale contractelor de administrare în cazul unor brokeri (numire director executiv, numire administrator și conducător executiv, cesiune părți sociale și nouă structură a asociaților).

• Au fost propuși pentru avizare și reavizare 16 agenți în vederea desfășurării activităților de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alți 287 agenți de marketing.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcționare și pentru supravegherea eficientă a piețelor financiare non-bancare, a participanților și operațiunilor pe aceste piețe.

Sursa informației este Autoritatea de Supraveghere Financiară (www.asf.ro).


Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează entitățile care activează pe piața financiară non-bancară din România. Înființată în 2013 prin preluarea și reorganizarea tuturor atribuțiilor și prerogativelor Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A.) și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.), ASF contribuie la consolidarea unui cadru integrat de funcționare și supraveghere pe trei piețe care însumează peste 10 milioane de participanți.

Ședința Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară din 24 februarie 2016 (deciziile adoptate) was last modified: februarie 25th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter